Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
rotterdam +5.0km
    Verander locatie

    Babbeltruc - Dumasstraat - Rotterdam

    Op 31 mei 2024 werd een 76-jarige vrouw uit Rotterdam slachtoffer van een babbeltruc. Ze werd gebeld door een man die zich voordeed als iemand van haar bank. Hij vertelde haar dat er fraude was gepleegd met haar bankrekening. De man aan de telefoon vertelde haar vervolgens dat een collega zou langskomen om te controleren of er inderdaad sprake was van fraude. Om 19:30 uur meldde deze zogenaamde collega zich bij het slachtoffer. Vervolgens nam hij het bankpasje van het slachtoffer mee. 

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Na ongeveer tien minuten kwam hij weer terug en gaf aan dat het pasje inmiddels geblokkeerd was en hij niets voor haar kon doen. Het slachtoffer was op dat moment nog steeds in gesprek met de zogenaamde bankmedewerker aan de telefoon. De man aan de telefoon vroeg aan het slachtoffer of zij contant geld of sieraden in huis had. Toen het slachtoffer aangaf dat zij inderdaad sieraden in huis had, vroeg de medewerker aan de telefoon of zij deze aan de zogenaamde collega kon overhandigen zodat hij de sierraden kon verzekeren voor het slachtoffer. 

    Het slachtoffer gaf haar gouden sierraden, die duizenden euro’s waard zijn, mee aan de man die bij haar aan de deur was gekomen. Nadat hij de sieraden had meegenomen, werd de verbinding met de medewerker van de bank verbroken. Kort daarna zag het slachtoffer dat er meer dan 3000,00 euro van rekening was opgenomen met gebruikmaking van haar pinpas.

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=thf6YALjtUo

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening