Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
crooswijk +5.0km
    Verander locatie

    Babbeltruc - Berberisweg - Rotterdam

    Een 91-jarige vrouw uit Rotterdam wordt op 11 april slachtoffer van een babbeltruc. Er belt een man bij haar aan die beweert van de zorg te zijn. Hij gaat met de lift naar de verdieping waar het slachtoffer woont.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Het slachtoffer heeft een camera in haar huis staan en heeft beelden van hoe de verdachte in haar woning loopt. Hij gaat tegenover haar zitten en gaat in gesprek met haar. Hij zegt dat hij 20 euro nodig heeft vanwege schuld aan de zorg. De vrouw staat op om haar handtas te pakken.

    Op de beelden is te zien dat hij door de kamer loopt, haar keuken in gaat en zoekend rondkijkt. Ook probeert hij een kastje of lade open te maken. Vervolgens komt de vrouw weer in beeld met haar handtas waar haar portemonnee in zit. De verdachte neemt de handtas van haar af en loopt en weg richting de voordeur en verdwijnt. Hierin zaten haar bankpas, paspoort en rijbewijs.

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=HE-7zlKviMA

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening