Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
Duivendrecht +5.0km
    Verander locatie

    Politie vraagt hulp bij onderzoek woningoverval Liendenhof - Amsterdam

    Op zondagochtend 26 november 2023 vond aan de Liendenhof in Amsterdam-Zuidoost een gewelddadige en gewapende woningoverval plaats. Een nog onbekende man mishandelde de oudere bewoners en nam onder bedreiging van een vuurwapen sieraden weg. Het letsel van één van de slachtoffers bleek zeer ernstig te zijn. Een 77-jarige man liep hersenschade op. Begin 2024 was zijn lijden zo uitzichtloos, dat besloten werd tot euthanasie.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Rond 08:20 uur werd bij het oudere echtpaar aangeklopt. In de veronderstelling dat de buren voor de deur stonden, deed de 76-jarige, vrouwelijke bewoner open. De onbekende woningovervaller wist vervolgens de woning binnen te dringen. Hij mishandelde beide bewoners en bedreigde ze met een vuurwapen. Uiteindelijk wist de overvaller sieraden buit te maken en sloeg daarna op de vlucht.

    Zowel de vrouwelijke bewoner van 76 jaar, als haar 77-jarige man raakten gewond. Gezien het letsel van de man moest hij direct naar het ziekenhuis worden overgebracht. Daar bleek hij ernstig gewond. Het slachtoffer houdt blijvende hersenschade over aan het geweld dat tijdens de woningoverval is gebruikt. Begin dit jaar bleek zijn lijden uitzichtloos en is besloten tot euthanasie.

    Dinsdagavond 2 juli is opnieuw aandacht besteedt aan deze zaak in het programma Opsporing Verzocht. Hierin hebben de nabestaanden van het 77-jarige slachtoffer hun emotionele verhaal gedaan. De politie roept nogmaals op om informatie over deze gewelddadige woningoverval te delen. Dit item terugkijken? Dit kan via de video onder dit bericht.

    Ondanks onderzoek naar deze heftige woningoverval en media-aandacht, loopt de dader nog altijd vrij rond. De recherche komt graag in contact met mensen die mogelijk meer informatie hebben over de woningoverval. Heeft u iets gezien en/of gehoord op zondagochtend 26 november 2023 of heeft u andere informatie die mogelijk relevant is voor deze zaak? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. U kunt uw informatie ook delen via het tipformulier.

    Zaaknummer: 2023268703

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=zQjrty_FFj4

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening

    Deel het artikel op social media

    Deel artikel via: