Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
Waalre +5.0km
    Verander locatie

    Geweldpleging en steekpartij - Stratumseind - Eindhoven

    In verband met een steekpartij en een openlijke geweldpleging in Eindhoven, in de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 juli, zijn wij op zoek naar verdachten en meer informatie over deze incidenten. Twee vermoedelijk betrokken jongemannen zitten al vast. Zij maakten echter deel uit van een grotere groep. Wie is mogelijk getuige geweest of misschien wel zelf door de groep belaagd? Wie heeft andere informatie die ons verder helpt?

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    De twee verdachten, 21 en 15 jaar oud en woonachtig in Utrecht, werden op aanwijzing van het slachtoffer van een geweldpleging in de bewuste nacht op heterdaad aangehouden. De man werd in het centrum van de stad in eerste instantie door één jongen aangesproken en bedreigd. Toen het latere slachtoffer vroeg ‘wat zijn probleem was’ bleek dat hij niet alleen was. De man wist de groep, die vervolgens op hem afkwam gerend, voor een groot deel van zich af te houden door met zijn fiets rond te zwaaien. Eén van zijn belagers wist hem toch flink tegen zijn gezicht te slaan. Ook werd nog een terrasstoel naar hem gegooid. Toen het slachtoffer zijn kettingslot pakte om zich mee te verdedigen, ging de groep er vandoor. Gealarmeerde agenten hielden kort daarna een tweetal geweldplegers aan, die zich in bosjes hadden verstopt. In hun directe omgeving lag een mes.

    Steekpartij
    Wij vermoeden mede daarom, dat één van deze jongens of een ander lid van dezelfde groep geweldplegers, ook verantwoordelijk is voor een steekpartij die kort voor dit incident gebeurde. Even na 2 uur die nacht werd namelijk een man naast de Catharinakerk in zijn nek gestoken. Hij werd zonder reden belaagd door waarschijnlijk dezelfde groep jongemannen. Het slachtoffer is in een ziekenhuis aan de steekwond behandeld en maakt het goed. Maar dit had ook heel anders kunnen aflopen.

    Trein
    Beide aangehouden verdachten zitten nog vast en zijn lopende het onderzoek in verzekering gesteld. Wij zijn echter ook op zoek naar de andere leden van de gewelddadige groep. De groep bestond uit ongeveer 8 jongemannen, van waarschijnlijk buitenlandse komaf. Volgens één van de slachtoffers spraken ze in een voor hem onverstaanbare taal met elkaar. Ze waren 17 á 18 jaar oud en over het algemeen donker gekleed, maar sowieso één van hen droeg een wat meer opvallende blauwe jas. Natuurlijk bekijken we ook zoveel mogelijk beschikbare camerabeelden om erachter te komen wie de jongens zijn, maar we komen ook heel graag in contact met getuigen. Wie heeft er die nacht iets gezien? We sluiten ook niet uit dat de groep nog andere slachtoffers heeft gemaakt in de Eindhovense binnenstad. We dringen erop aan om je te melden als je mogelijk ook door deze groep bent belaagd. Het vermoeden bestaat dat de groep eerder die nacht met de trein vanuit Tilburg naar Eindhoven is gekomen. Zat jij misschien in die trein en sla je aan op de beschrijving van de groep? Neem dan ook contact met ons op.

    Deel informatie
    Deel je informatie met de recherche van het district Eindhoven via 0900-8844, de Opsporingstiplijn, 0800-6070 of via het tipformulier op de onze website. Eventueel gegarandeerd anoniem tippen kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening