Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
stevinstraat +10.0km
    Verander locatie

    Politie zoekt acht verdachten voor openlijke geweldpleging

    In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 juli heeft er een zware mishandeling plaats gevonden op het Plein. Hierbij raakte een 23-jarige man ernstig gewond dusdanig dat hij op zondag 21 juli is overleden aan zijn verwondingen. De politiedringend opzoek naar getuigen die in de omgeving van de Lange Poten en het Plein die avond waren. Daarbij is de politie ook opzoek naar beelden van de mishandeling en vragen iedereen die te delen met de politie.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Update

    Acht verdachten in zicht

    De politie is opzoek naar acht verdachten voor hun mogelijke betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging met de dood als gevolg die, in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 juli, op het Plein heeft plaatsgevonden. Het gaat om 8 mannen tussen de 18 en 35 jaar met een licht getinte huidskleur. Een 23-jarige man raakte zwaar gewond en overleed zondag 21 juli aan zijn verwondingen. De politie is ook nog steeds opzoek naar beelden van de openlijke geweldpleging.

    Omschrijving

    Zaterdagnacht omstreeks 00:50 uur werd het alarmnummer gebeld vanwege een mishandeling op het Plein, waarbij een man ernstig gewond was geraakt. Hulpverleners vonden de 23-jarige man in zorgwekkende toestand liggend op de grond. Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis waar hij de volgende ochtend vroeg aan zijn verwondingen is overleden.

    Aan de mishandeling vooraf heeft vermoedelijk een ruzie plaats gevonden, deze begon bij de Lange Poten. De uiteindelijke mishandeling vond verderop bij het Plein, tegenover een horecagelegenheid, plaats. Bij de mishandeling waren meerdere personen betrokken.

    Uitgebreid onderzoek

    Omdat er sprake is van een misdrijf is er onder leiding van een officier van justitie een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart. Het team probeert te achterhalen wat er precies is gebeurd. De politie onderzoekt daarin meerdere scenario’s.
    Getuigen en beelden gezocht

    Voor het onderzoek komt de politie graag in contact met getuigen en met mensen die beschikken over (camera)beelden van het Plein of omgeving. Het gaat dan om de mishandeling die plaats vond op het Plein voor een horeca gelegenheid. U kunt contact opnemen met de opsporingstiplijn via 0900-6070. Blijft u liever anoniem bel dan met M. op 0800-7000.

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening