Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
Zaandam, Zaanstad, Noord-Holland +5.0km
    Verander locatie

    Schietincident - Abraham Kloosstraat - Zaandam

    Woensdag 3 juli vond er een schietincident plaats aan de Abraham Kloosstraat in Zaandam. Gelukkig raakte niemand gewond. De politie is een onderzoek gestart. Heeft u beelden uit de omgeving van de Abraham Kloosstraat of meer informatie? Bel met de politie via 0800-6070.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Rond 00.50 uur kreeg de politie melding van een schietincident aan de Abraham Kloosstraat. Ter plaatse bleek een voertuig te zijn beschoten. Tijdens het onderzoek werd een huls gevonden bij het voertuig. Later zijn door de politie nog meerdere hulzen gevonden op de Heukelsstraat en de kruising tussen de Abraham Kloosstraat en de Wachterstraat. Of dit relatie heeft met het schietincident aan de Abraham Kloosstraat, wordt verder onderzocht. Het voertuig en de hulzen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

    Bij het wegslepen van het voertuig, zagen politieagenten een pin wat mogelijk afkomstig was van een handgranaat. Op basis hiervan is Team Explosieven Verkenning op locatie gekomen om onderzoek te doen. Uiteindelijk bleek het hier te gaan om een nepgranaat.

    Tijdens het schietincident zaten er geen inzittenden in het voertuig en raakte niemand gewond. De politie doet onderzoek naar de aard van het schietincident en heeft nog geen aanhoudingen verricht.

    De politie verricht verder onderzoek naar het incident en heeft ter plaatse al meerdere getuigen gesproken. Heeft u informatie en de politie nog niet gesproken over dit incident, neem dan contact op via 0800-6070. Dat kan ook anoniem, bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden in de buurt van de Abraham Kloosstraat, Heukelsstraat en de Wachterstraat tussen 00.00 uur en 01.00 uur, bijvoorbeeld van dashcams of deurbelcamera’s. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van zaaknummer: 2024143731.

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening