Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
presikhaaf +5.0km
    Verander locatie

    Overvalpoging op woning – H. van Kolstraat – Arnhem

    Aan de H. van Kolstraat in Arnhem zijn bewoners overvallen in hun woning. Herken jij verdachten of heb je informatie? Neem dan contact met ons op!

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Wat is er gebeurd?

    Een stel zat die avond rond 23.00 uur op de bank in de woonkamer, toen er voetstappen klonken op de trap. Er kwam iemand naar beneden, wat vreemd was omdat er verder niemand thuis was. Vermoedelijk was iemand via een raam naar binnen gekomen. Geschrokken zagen de bewoners dat de tussendeur openging en er een vuurwapen tevoorschijn kwam. Eén van de bewoners kwam direct in actie en probeerde de deur open te trekken, maar de persoon aan de andere kant blokkeerde dat en rende vanaf de woning aan de H. van Kolstraat onder het poortje door in de richting van het Marktplein. Tijdens zijn vlucht schoot hij op de bewoner. Gelukkig raakte de bewoner niet gewond, maar zaken als deze kunnen zeer traumatisch zijn voor de slachtoffers. We nemen de zaak dan ook hoog op.

    Niet één, maar vier verdachten

    Uit onderzoek blijkt dat de verdachte niet alleen handelde, maar dat ze vermoedelijk met z'n vieren waren. Eén van hen stond op de uitkijk, minstens twee personen waren in de woning en een ander bestuurde de vluchtauto; vermoedelijk een Audi RS3 Sportback of een Audi A3 Sportback (5 deurs). Ze hebben uiteindelijk niets gestolen. Het is onduidelijk waarom zij deze woning hadden uitgekozen.

    Over de verdachten

    • Verdachte NN1 heeft vermoedelijk een donkere huidskleur, zwart haar en een baard.
    • Verdachte NN2 lijkt een vrij lange man te zijn. Hij droeg een halflange gewatteerde jas en zwarte schoenen met witte vlakken op en/of rond de neus.
    • Verdachte NN3 lijkt een wat kleinere, tenger persoon. Hij droeg een donkere jas en lichtkleurige joggingbroek met witte sneakers.
    • Verdachte NN4 bestuurde de Audi RS3 Sportback of Audi A3 Sportback.

    Vragen

    • Weet jij wie deze mannen zijn? Of één/enkele van hen?
    • Herken je één of meer van hen; misschien aan de kleding, postuur of manier van bewegen? Bekijk de bewegende beelden in de video onderaan deze pagina.
    • Weet jij waarom de overvallers deze woning hadden uitgekozen?
    • Herken je de auto of weet je van wie deze kan zijn?

    Neem dan contact met ons op! Ook als je het niet zeker weet en alleen maar een vermoeden hebt. Jouw informatie wordt zorgvuldig onderzocht; we gaan nooit zomaar over tot een aanhouding. Je mag je informatie ook anoniem doorgeven (zie ‘Contact’).

    Contact

    Geef je tip door via het tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Blijf je liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=r08-Sn0I8yQ

    Afbeeldingen

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening