Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
Raalte +25.0km
    Verander locatie

    Babbeltruc nepagent – Gravenweg – Wijhe

    Aan de Gravenweg in Wijhe lichtten nepagenten een 78-jarige vrouw op. Herken jij de man op de foto en/of weet je wie zijn handlanger was? Tip ons!

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Wat is er gebeurd?

    Het slachtoffer kreeg een telefoontje; zogenaamd van de politie in Wijhe. De ‘agent’ vertelde dat er vier mannen onderweg waren naar haar huis met de bedoeling haar te overvallen. De politie zou twee mannen al hebben aangehouden, maar de andere twee nog niet. Het slachtoffer moest haar bankgegevens, pasjes met codes en juwelen verzamelen. Een agent zou die ophalen en voor de vrouw bewaren op het politiebureau. De zogenaamde agent was erg overtuigend en de vrouw deed wat haar gevraagd was. Rond 22.00 uur kwam iemand de juwelen halen en rond 00.30 uur kwam een andere man de bankpas en creditcard ophalen.

    Later ontdekte de vrouw dat dit het werk van criminelen was en ze niet met echte politieagenten had gesproken. Gelukkig is er van haar rekening geen geld opgenomen, maar ze is haar sieraden wel kwijt.

    Over de verdachten

    • Van de eerste man zijn er beelden; zie foto bovenaan deze pagina. Bekijk ook de bewegende beelden in de video onderaan deze pagina.
    • Van de tweede man is bekend dat hij ongeveer 1.90 meter lang is en dat hij een rood/oranje pak van een gladde stof droeg.

    Heb jij informatie?

    Weet jij wie deze mannen zouden kunnen zijn? Of één van hen? Neem dan contact met ons op!

    Contact

    Geef je tip door via het tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Blijf je liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=DjzpV52qFFE

    Afbeeldingen

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening