Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
deurne +10.0km
    Verander locatie

    Brandstichting, ontploffing - Dortmunderkade, Il Trovatore - Helmond, Eindhoven

    We vragen jullie hulp in een onderzoek naar twee brandstichtingen/ontploffingen die plaatsvonden op 21 april. In Helmond kon een bewoonster maar net ontsnappen aan rondvliegende glasscherven, want daar ontplofte een Cobra bij haar slaapkamerraam. En in Eindhoven brandde een auto bijna volledig uit. De recherche vermoedt een verband tussen de twee zaken.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Op 21 april omstreeks 01.30 uur vond er op de Dortmunderkade in Helmond een brandstichting/ontploffing plaats bij een appartement op de 1e verdieping. Deze werd veroorzaakt door een cobra die ontplofte bij het slaapkamerraam. De bewoonster werd net op tijd wakker van een lichtflits en is haar bed uitgegaan. Hierdoor is ze ontkomen aan rondvliegende glasscherven, veroorzaakt door de explosie en die haar ernstig hadden kunnen verwonden. Twee uur later was er op de Il Trovatore in Eindhoven een brandstichting/ontploffing waarbij een auto bijna volledig uitbrandde.

    De recherche vermoedt een verband tussen de twee zaken en heeft beelden van de daders veilig kunnen stellen. Deze zullen maandag 2 september getoond worden in Bureau Brabant. Daarmee hoopt het onderzoeksteam op een eventuele herkenning van de daders, maar ook hopen we informatie te krijgen over het motief achter deze brandstichtingen.

    Help mee en kijk maandag 2 september vanaf 17 uur naar Bureau Brabant op Omroep Brabant.

    Wil je nu al informatie aan ons doorgeven? Heel graag! Dat kan hier online door het tipformulier in te vullen of bel naar de opsporingstiplijn 0800-6070. Liever anoniem iets doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening

    Deel het artikel op social media

    Deel artikel via: