Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
Zwanenburg +5.0km
    Verander locatie

    Oplichting door middel van babbeltruc – Nieuw-Sloten – Amsterdam

    Een vrouw is slachtoffer geworden van een babbeltruc. De politie deelt beelden van een onbekende man die geld opneemt met de bankpas van het slachtoffer.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Het slachtoffer wordt gebeld op haar huistelefoon door iemand die zich voordoet als medewerker van haar bank en vertelt haar dat er is geprobeerd om 400 euro van haar rekening af te schrijven. Maar volgens de medewerker heeft de bank dit weten te voorkomen. De vrouw aan de telefoon geeft aan dat het slachtoffer al haar bankpassen in een envelop moet doen, zodat een koerier met een speciaal apparaat langs kan komen om de pasjes te versnipperen. Hierna wordt het slachtoffer doorverbonden met een man die aangeeft commandant van de politie te zijn. Hij vertelt dat er een verdachte is aangehouden en dat er bij hem een briefje met het adres van het slachtoffer is aangetroffen. Vervolgens wordt het slachtoffer wederom doorverbonden met de medewerkster van de bank. Zij geeft aan dat een koerier onderweg is om haar bankpas op te halen. Niet veel later staat de koerier voor de deur en neemt de bankpassen van het slachtoffer mee. Terwijl de bankpassen worden opgehaald, bleef de medewerkster van de bank het slachtoffer aan de telefoon houden. In de tussentijd is er met de weggenomen bankpassen al een groot geldbedrag opgenomen. 

    Heb je informatie of herken je de verdachte op de beelden? Dan kan je de recherche verder helpen in deze zaak. Neem daarvoor contact op met de opsporingstiplijn via 0800-6070 of deel jouw tip anoniem via 0800-7000.

    Babbeltrucs

    Wat moet u doen als u bent gebeld?

    • Hang direct op als je wordt gebeld door iemand die zegt van de politie te zijn en die vraagt naar kostbaarheden of bankgegevens.
    • Bel de politie via 0900-8844 en controleer via hen of u echt gebeld bent door een politiemedewerker.
    • Als u informatie heeft doorgegeven: laat niemand binnen.

    Wil je meer weten over babbeltrucs? Kijk op politie.nl https://www.politie.nl/informatie/hoe-gaat-de-oplichter-te-werk.html

     

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening