Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
naarden +25.0km
    Verander locatie

    Oplichting echtpaar - Amsterdam

    Slachtoffer worden van slinkse oplichters die het op je geld gemunt hebben. Het overkomt een ouder echtpaar als ze worden opgebeld door iemand die zich voordoet als medewerker van een fraude helpdesk. Het echtpaar zou zogenaamd maatregelen moeten treffen om ‘’niet gehacked’’ te worden, maar wordt niet veel later voor meer dan 2000 euro bestolen van hun geld.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Het echtpaar is die bewuste middag in hun woning als ze worden gebeld door ene ‘Leon’. Hij vertelt dat hij voor de ING-fraude helpdesk werkt en dat mensen de bankrekening van het echtpaar proberen te hacken. Om dit tegen te gaan is het volgens deze Leon nodig om de pincodes van de bankpassen en creditcards te veranderen. Het echtpaar doet wat er van ze gevraagd wordt. De helpdeskmedewerker vertelt dat de pasjes eigenlijk in Tilburg afgegeven moeten worden, maar dat ze gezien de hoge leeftijd van het echtpaar de bankpassen aan huis komen ophalen. Het echtpaar moet de pasjes in een envelop doen en een ‘koerier’ zal een afgesproken code aan de deur opnoemen. Als de code klopte kan het echtpaar de envelop ‘veilig’ meegeven. Niet veel later blijkt er meer dan 2000 euro van de bankrekening verdwenen. Het echtpaar is opgelicht.

    Herken jij de verdachte op de foto? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Benieuwd hoe jij je kunt wapenen tegen oplichters die vergelijkbaar te werk gaan? Kijk dan op politie.nl voor tips en informatie.

     

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening