Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
Zaandam, Zaanstad, Noord-Holland +25.0km
    Verander locatie

    Pinnen met gestolen passen - Betje Wolffplein - Hoorn

    Tussen 12 mei en 16 juli zijn in Hoorn, Blokker en Zwaag zeker vijf diefstallen uit auto’s gepleegd waarbij onder ander bankpassen buit werden gemaakt. Een aantal van die auto’s bleek niet afgesloten. Met de gestolen bankpassen neemt deze verdachte op diverse plekken in Hoorn geld op. Wie herkent hem?

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    De verdachte op de beelden pint met de gestolen bankpassen diverse keren zonder code. Dat kan bij betaalautomaten in winkels als je met je pinpas contactloos betalen hebt aanstaan. Daar zit overigens wel een limiet op. Voor bedragen tot en met 50 euro per keer is meestal geen pincode nodig. En wanneer aaneengesloten contactloze betalingen zonder pincode opgeteld de limiet van 100 euro bereiken, is de code daarna verplicht.

    Op camerabeelden zien we hem onder andere op verschillende momenten betalingen doen in een supermarkt in Hoorn. De man heeft in totaal voor minimaal duizend euro gepind. Ook is uit de auto's contant geld meegenomen. Daarnaast is er geld opgenomen met een pas uit een portemonnee die een fietser in Hoorn kwijtraakte. De bedragen die de gedupeerden kwijt zijn, lopen flink op.

     

    Afbeeldingen

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening