Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
Zaandam, Zaanstad, Noord-Holland +25.0km
    Verander locatie

    Bankmedewerkerfraude – Frederik Hendriklaan – Alkmaar

    Een 78-jarige mevrouw uit Alkmaar is op 26 april opgelicht door zogenaamde bankmedewerkers. Er zijn dierbare sieraden van haar meegenomen en met haar bankpas wordt 800 euro opgenomen, eveneens in Alkmaar. De pinster met de opvallend lange nagels staat op beeld. Wie herkent haar?

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Het slachtoffer wordt op 26 april door een zogenaamde medewerker van de bank opgebeld. Ze maken haar wijs dat er mogelijk criminele transacties gaan plaatsvinden met haar rekeningnummer. Om dit te voorkomen zullen twee medewerkers van de bank langskomen om haar verder te helpen. Als de zogenaamde bankmedewerkers langskomen, vragen ze het slachtoffer om ‘uit veiligheidsoverwegingen’ ook haar (gouden) sieraden aan hen mee te geven. Omdat de man en de vrouw heel betrouwbaar overkomen en ze aangeven dat haar zoon op de hoogte is, doet het slachtoffer wat haar gevraagd wordt. Ze geeft haar sieraden mee, waaronder haar trouwring en die van haar overleden man met de inscriptie 18-9-1969. Ook haar bankpas wordt meegenomen.

    Met de bankpas van het slachtoffer wordt rond 01.00 uur diezelfde middag door deze vrouw geld gepind bij een geldautomaat aan de Frederik Hendriklaan in Alkmaar. In totaal gaat het om 800 euro. Deze pinster draagt een djellaba, een hoofddoek en een zonnebril. Maar het kan een vermomming zijn. Let ook op haar opvallend lange nagels. Denkt u haar te herkennen? Meld dat dan alstublieft.

    Afbeeldingen

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening