Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
Hoorn +25.0km
    Verander locatie

    Overval woning – Pinksterbloemweg – Almere

    In Almere werd een 73-jarige man bruut overvallen in zijn eigen woning aan de Pinksterbloemweg op 14 augustus. Verdachten en een vluchtauto staan op beeld. Forensische Opsporing heeft DNA-sporen weten veilig te stellen, maar wie zijn de daders?

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Woensdag 14 augustus hoorde de bewoner rond 00.30 uur 's nacht een persoon om hulp roepen. Het 73-jarige slachtoffer was nog wakker en besloot het raam open te doen om te kijken wat hij nou hoorde. Het slachtoffer had zich al aangeleerd om niet zomaar in de nachtelijke uren de deur voor iedereen open te maken, maar dit keer hoorde hij dat iemand mogelijk in nood zou zijn. Daarop besloot de bewoner naar beneden te lopen en hulp te gaan bieden, maar helaas liep dat verkeerd af.

    Toen de man op de begane grond stond en zijn voordeur op een kier had opengedaan, werd de deur met bruut geweld open gedrukt. Hierdoor werd het slachtoffer met kracht zijn woning ingeduwd. Direct werd de man bedreigd met een mes en werd om zijn persoonlijke goederen gevraagd. De man werd hard geduwd waardoor hij op de grond viel. Ook zijn mond werd afgeplakt en bij geluid zou de man gestoken worden.
    Het hele huis werd doorzocht en enkele goederen werden weggenomen, waaronder een pinpas. Er werd geprobeerd geld over te maken, maar dat lukte niet. 

    DNA-sporen veiliggesteld
    Agenten kwamen samen met Forensische Opsporing ter plaatse, die meerdere DNA-sporen weten veilig te stellen. Uiteraard wordt er gekeken of deze DNA-sporen te koppelen zijn aan personen.

    Mogelijke vluchtauto op beeld
    Naast enkele DNA-sporen is ook een mogelijke vluchtauto vastgelegd. De recherche komt graag meer te weten over dit opvallende voertuig. Mogelijk zou het gaan om een Mercedes E-Coupé W238. Misschien herkent u het voertuig in combinatie met een persoon die hierin (vaak) rijdt of een soortgelijk voertuig in bezit heeft.

    Vragen

    •          Wie herkent de personen op beeld?

    •          Wie heeft meer informatie over de rode Mercedes?

    •          Wie kan de politie meer vertellen over deze woningoverval?

    Heeft u informatie over deze overval? Laat het dan de politie weten. Tippen kan ook gratis via de opsporingstiplijn 0800-6070 of via het tipformulier.

    Dit kan ook anoniem door online hier te klikken of door gratis te bellen naar 0800-7000.

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=jZTcoWT4U3Y

    Afbeeldingen

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening