Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
Zaandam, Zaanstad, Noord-Holland +25.0km
    Verander locatie

    Gewelddadige beroving – Vestingplein – Muiden

    De politie is een onderzoek gestart naar een gewelddadige beroving waarbij van het slachtoffer (17jr) zijn scooter en enkele persoonlijke eigendomen werden weggenomen. Heeft u informatie over het incident? Laat het ons weten.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Zondagochtend kort na middernacht bevond het slachtoffer zich met enkele vrienden op het Vestingplein. Hij werd daarop aangesproken door een groepje jongeren dat vanaf de Naarderstraat en de Kazernestraat op hen af kwam lopen. Die jongeren gedroegen zich intimiderend in de richting van het latere slachtoffer. Een van hen greep het slachtoffer bij zijn nek vast en rukte daarbij zijn zilveren ketting los.

    Deze verdachte heeft het volgende signalement: jongen met donkere huidskleur; tenger postuur; lengte ongeveer 185 cm; leeftijd ongeveer 20 jaar oud; slank, spits gezicht; geen baardgroei; trainingspak met lange mouwen en hij droeg een zwarte pet.

    Het 17-jarige slachtoffer werd vervolgens door een andere jongen uit het groepje dat inmiddels uit meer dan 10 personen bestond bedreigd en moest vervolgens enkele persoonlijke goederen afgeven, waaronder zijn helm en de sleutels van zijn paars roze Piaggio Zip.

    Hierop maakte men zich uit de voeten met de gestolen scooter waarna de politie werd gebeld. De politie is een onderzoek gestart en roept iedereen op die informatie over de beroving heeft dat met ons te delen. Dat kan via 0900-8844 of via het onderstaande tipformulier.

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening