Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
Utrecht +10.0km
    Verander locatie

    Bankpasfraude - het Rond - Houten

    80-jarig slachtoffer werd eind mei opgelicht in Houten. Er werd vervolgens door de verdachte gepind met de pas van het slachtoffer. Wie herkent de pinner?

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Update

    Donderdag 23 mei wordt rond 18:30u het slachtoffer opgebeld. Ze zou iemand van de politie aan de lijn hebben en haar werd verteld dat er een auto was aangetroffen met inbrekerswerktuigen erin. Die daders zouden het op haar woning hebben gemunt, omdat er in de wagen een briefje zou liggen met haar adres erop. Er zou iemand naar haar woning worden gestuurd om contanten, haar pinpas en sieraden op te halen. Ze zou de volgende dag een nieuwe pinpas krijgen.

    Ongeveer drie kwartier laten stond een persoon voor haar deur. De man noemde een code op, die het slachtoffer eerder telefonisch door had gekregen. Zo kon ze de situatie helemaal vertrouwen en hoefde zij zich geen zorgen te maken. Voordat de oplichter voor de deur stond, had het 80-jarige slachtoffer haar dierbare sieraden en haar pinpas verzameld en die in de enveloppe gestopt, zoals haar werd opgedragen.

    De oplichter zei niets en noemde alleen de code op. Het slachtoffer gaf de enveloppe aan de persoon mee, waarna hij vertrok. Het slachtoffer schakelde daarna hulp in van haar familie, maar helaas was het te laat. Er was al gepind met haar pas voor een bedrag van meer dan €700 én de vrouw is haar dierbare sieraden kwijt.

    Wij komen graag te weten wie de pinner op beeld is. Herkent u hem of weet u waar hij (mogelijk) verblijft? Laat het ons dan weten. U kunt gratis tippen door hier te klikken of door (gratis) te bellen naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Tippen kan ook via 0800-6070.

    Omschrijving

    Vragen

    Wie is de pinner die is vastgelegd door bewakingsbeeld?

    Waar verblijft (mogelijk) deze verdachte?

    Afbeeldingen

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening