Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
heemstede +5.0km
    Verander locatie

    Mishandeling Koningstraat Haarlem

    Op vrijdag 19 april even voor middernacht werd aan de Koningstraat in Haarlem een jongeman aangesproken op zijn kledingstijl. Vlak daarna werd hij vastgepakt, uitgescholden en mishandeld. Herkent u de verdachte of was u getuige? Neem dan svp contact op met de politie.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Het 24-jarige slachtoffer wandelde die avond terug naar huis toen hij rond 23.50 uur werd aangesproken door drie personen: twee mannen en één vrouw. Er werd aanstoot genomen aan de extravagante kleding van het slachtoffer. Op basis daarvan werd de geaardheid van het slachtoffer ingevuld door de daders. Na wat opmerkingen die het slachtoffer niet begreep omdat hij de Nederlandse taal niet spreekt, werd hij uitgescholden en door een van de twee mannen geslagen.

    De politie wil graag de identiteit achterhalen van de verdachte.  Zijn afbeelding en signalement staan hieronder. Hij wordt nu nog met een zogenaamde blur op zijn gezicht getoond. Mocht de verdachte zich niet melden dan zal hij op woensdag 10 juli 2024 herkenbaar getoond worden. 

    Daarnaast komt de politie graag in contact met belangrijke getuigen, namelijk een man en een vrouw.  Zij worden tussen de 18 en 23 jaar oud geschat en hebben een lichte huidskleur. De vrouw  heeft lang, blond haar en had dat die bewuste avond in een paardenstaart. Ze droeg een grijze parka met een bontkraag en had goudkleurige oorringen in. De man droeg die avond een blauwe spijkerbroek, zwarte bubblecoat met capuchon en een goudkleurig horloge en hij had een airpod in zijn linkeroor. 

     

    Vragen

    • Bent u of herkent u de verdachte?
    • Bent u een van de gezochte getuigen?

    Neem dan contact op met de gratis opsporingstiplijn op nummer 0800-6070. U kunt zich ook melden of uw tips doorgeven via bijgaand tipformulier.

    Anoniem iets doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000. Graag met vermelding van zaaknummer: 2024086978.

     

    Gegevens

    Verdachte

    huidskleur:
    licht
    geschatte leeftijd:
    18 - 23 jaar
    lengte:
    rond de 1.80 meter
    postuur:
    normaal
    gezichtsbeharing:
    geen baard en/of snor

    Afbeeldingen

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening