Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
5672te +5.0km
    Verander locatie

    Explosie - Generaal van Dohnapad - Eindhoven

    De bewoners van een woning aan het Generaal van Dohnapad in Eindhoven schrokken vannacht wakker van een explosie. Niemand raakte gewond. Wel is er flinke schade aan de voordeur. We doen onderzoek en zijn op zoek naar getuigen. Iets gezien of camerabeelden? Laat het ons weten!

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Een harde knal zorgde er vannacht rond 02.15 uur voor dat de bewoners van de woning aan het Generaal van Dohnapad rechtop in bed zaten. Diverse omwonenden schrokken ook wakker van de explosie. Gelukkig raakte niemand gewond en bleef de schade beperkt tot de voordeur.

    Onderzoek
    Onze forensische rechercheurs deden sporenonderzoek. Het eerste beeld is dat het er op lijkt dat er (zwaar) vuurwerk aan de voordeur is vastgemaakt.
    Vandaag  staat in het teken van buurtonderzoek in de omgeving van de woning: agenten richten zich daarbij op getuigen en/of camerabeelden in de omgeving die hopelijk meer duidelijkheid kunnen geven over dit incident.

    Eerder incident
    Eerder dit jaar werd op donderdagnacht 25 januari rond 01.00 uur geprobeerd brand te stichten bij deze woning. Ondanks uitgebreid onderzoek zijn we er nog niet achter wie hiervoor verantwoordelijk is. Of er een mogelijk verband is tussen beide incidenten is, net als alle mogelijke andere scenario’s, onderdeel van het onderzoek.  

    Getuigen of camerabeelden
    Onze recherche zoekt getuigen. Weet je meer over dit incident of de brandstichting eerder dit jaar? Misschien heb je iets (verdachts) gezien tijdens, voor of (kort) na de explosie die rond 02.15 uur plaatsvond? Of  mogelijk woon je in de buurt en heb je (deurbel / dash)camerabeelden? Ook die ziet onze recherche graag tegemoet via het tipformulier of bel 0900-8844. Anoniem kan ook via Meld Misdaad Anoniem of 0800-7000.

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening