Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
Amsterdam +5.0km
    Verander locatie

    Pasgeboren baby aangetroffen in vuilcontainer

    Update 15 januari 2015 - Gezochte getuige gesproken

    Woensdag 14 januari heeft de recherche gesproken met een man die gezocht werd omdat hij rond het tijdstip van het incident met zijn auto geparkeerd stond in de Fritz Conijnstraat. Hij had daardoor mogelijk gezien wie de baby op 26 oktober 2014 in de container dumpte. We verpreiden ook een compositietekening van deze man.

    De man verbleef langere tijd in het buitenland, maar heeft dus nu alsnog een verklaring afgelegd. De man blijkt niets te maken te hebben met de zaak en hij heeft helaas niet gezien wie de baby in de container heeft achtergelaten.

    Update 4 november 2014 - naam

    Baby

    Met het kindje gaat het nog steeds goed. Burgemeester van der Laan heeft haar aangegeven en ze heeft nu ook een naam. Ze wordt nu goed verzorgd en met heel veel liefde opgevangen bij een pleeggezin.

    Hulp

    Het lijkt erop dat het meisje goed werd verzorgd tot ze werd achtergelaten. Mogelijk heeft ook de moeder van dit meisje dringend hulp nodig.

     

    Nieuwe aanknopingspunten

    Er zijn nieuwe sporen die bij kunnen dragen aan het achterhalen wie de baby achterliet in de vuilcontainer in de Fritz Conijnstraat. We willen graag weten wie meer informatie over de baby, al dan niet naar aanleiding van deze nieuwe sporen. De sporen zijn een speentje, een luier en een pleister.

    Speen

    Dit is een soortgelijke speen als die bij het meisje in de container is gevonden:

    Klik voor vergroting van 'speen'

    Luier

    Dit is het luiertje dat ze omhad, een Pampers maat 1:

    Klik voor vergroting van 'luier'

    Klik voor vergroting van 'luier'

    Pleister

    Deze foto’s zijn van een pleister op de hiel van het meisje. Er staan schildpadjes op. Dat bloed is mogelijk van haar hielprik. Dat is een prik die je als ouders vrijwillig laat doen, vrij snel na de geboorte, zodat het bloed van je baby onderzocht kan worden op erfelijke ziektes. Zo’n hielprik wordt altijd door een professional gedaan, bijvoorbeeld door iemand van de Thuiszorg, GGD of een verloskundige. We hopen dat iemand uit die hoek of die zelf bezoek voor een hielprik heeft gehad weet wie deze pleisters gebruiken.

    Klik voor vergroting van 'pleister'

    Klik voor vergroting van 'pleister'

     

    Deel het artikel op social media

    Deel artikel via: