Direct naar de inhoud

Explosies bedrijfsbusjes - Wethouder van Soestbergenstraat - 's-Hertogenbosch

Twee explosies kort na elkaar in dezelfde straat. Twee bedrijfsbusjes van dezelfde eigenaar raakten zwaar beschadigd. Wie weet meer over deze explosies en zet ons op het spoor van de daders?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

In de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 september, kort na 1 uur, waren harde knallen hoorbaar in de Wethouder van Soestbergenstraat. Twee bedrijfsbusjes bleken te zijn bestookt met waarschijnlijk zwaar, Illegaal vuurwerk. Beide voertuigen raakten daardoor zwaar beschadigd. De busjes stonden op ruime afstand van elkaar geparkeerd, dus er moet sprake zijn geweest van twee bewuste, afzonderlijke acties door de daders.

Fatbike
De politie startte meteen een onderzoek, waarbij ook de expertise van een explosievenverkenner werd ingezet. We deden onderzoek in de buurt en gingen meteen op zoek naar beschikbare camerabeelden. Daaruit bleek dat twee personen op een fatbike vermoedelijk betrokken zijn geweest bij deze zaak. Verder tasten we vooralsnog in het duister naar degenen die voor deze explosies verantwoordelijk zijn. Wie weet meer? Wie zijn de twee personen op de fatbike?

Tippen
Weet jij meer over de explosies op de Wethouder van Soestbergenstraat? Was je die nacht rond 1 uur in de buurt en heb je iets verdachts gezien? Heb je misschien de twee personen op de fatbike zien rijden? Weet je wie dat zijn of heb je een vermoeden? Kun je misschien meer vertellen over de achtergrond? Woon je in de buurt en heb je misschien een bewakings- of deurbelcamera waarop mogelijk iets te zien is? Neem met al je informatie of vermoedens contact op met de recherche in Den Bosch of deel je informatie via de Opsporingstiplijn, 0800-6070. Anoniem tippen kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening