Direct naar de inhoud

Coldcase verkrachtingen – Kralingen – Rotterdam Oost

Het Coldcase team van de politie Rotterdam heeft een verkrachtingszaak uit 2004 heropend na nieuwe informatie. Twintig jaar geleden is een vrouw op maandagavond 12 januari slachtoffer geworden van een zeer ernstig zedenmisdrijf. Zij werd door een groep mannen verkracht op twee locaties in de wijk Kralingen.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Die bewuste winteravond stapte een vrouw van toen 30 jaar met een vriend uit de metro van station Voorschoterlaan in Rotterdam. Op de Lusthofstraat krijgt de vriend ruzie over geld met een groepje van 5 of 6 mannen. Als haar vriend wegloopt probeert de vrouw alsnog de situatie op te lossen. Ze loopt met de mannen mee naar de Paulus Potterstraat waar de mannen om haar heen gaan staan en waar ze door één van de mannen wordt verkracht. In het Park Rozenburg wordt ze vervolgens door meerdere mannen nog een keer verkracht.

Signalement
De mannen hadden allemaal kort donker haar, een licht getinte huidskleur en een aantal droeg een petje. Ze waren toen vermoedelijk tussen de 18 en 30 jaar oud, mogelijk was een aantal van hen zelfs nog minderjarig. Vermoedelijk zijn zij nu eind 30 of ergens in de 40. Mogelijk komen de mannen uit de wijk en wonen ze nog steeds in Rotterdam of zelfs specifiek in de wijk Kralingen.

Informatie?
Ondanks dat het al twintig jaar geleden is, komt het onderzoeksteam graag met mensen in contact die zich nog iets over de zaak kunnen herinneren dat van waarde kan zijn voor het onderzoek. Ook richt het onderzoeksteam zich op de mannen die er die avond bij waren, maar zelf fysiek niets hebben gedaan. Zij weten wat er is gebeurd en wie wat deed die avond. Misschien waren ze er het die avond helemaal niet mee eens wat er gebeurde. Specifiek aan hen vraagt het onderzoeksteam om contact op te nemen. Dit kan via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Tippen kan uiteraard ook anoniem via 0800-7000 of via een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen op nummer 088 - 661 77 34.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=2FPwTAHu0UE

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening

Deel het artikel op social media

Deel artikel via: