Direct naar de inhoud

Mishandeling Thorbeckeplein - Amsterdam

Harde vuistslagen en een kopstoot: dat is wat een man overkomt tijdens het uitgaan. Vier vrienden bezoeken die avond een club aan het Thorbeckeplein en staan gezellig te dansen. Plotseling komt er een man aan lopen die het groepje hard aan de kant duwt. Als het slachtoffer de man hierop aanspreekt, moet hij dat bekopen met een kopstoot en zestien vuistslagen. Wij hebben beelden van de verdachte. Herken jij hem? Neen dan contact op met de politie. 

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Het slachtoffer staat vlak bij de bar als de verdachte aan komt lopen. Al duwend waant hij zich een weg door de vriendengroep. Het slachtoffer spreekt de verdachte aan op zijn gedrag en geeft aan dat hij ook kan vragen of hij er even langs mag. De verdachte reageert boos, maakt zich groot en duwt het slachtoffer tegen zijn borstkas. Het opstootje wordt door omstanders gesust en het slachtoffer vervolgt zijn avond op de dansvloer. Een korte tijd later zoekt de verdachte het slachtoffer weer op en gaat recht voor hem staan. Met gebalde vuisten krijgt het slachtoffer een stoot in zijn gezicht. Hij voelt heftige pijn en krijgt nog eens vijftien klappen in zijn gezicht. Met een bloedneus, tand door de lip en wond op zijn neus, weet het slachtoffer uit de buurt van de verdachte te komen. Later blijkt ook dat zijn wangslijmvlies is gespleten. 

De politie is op zoek naar de verdachte op de beelden. Herken of ben jij de verdachte? Of heb je andere relevante informatie? Neem dan contact op via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. 

Zaaknummer: 2024098663

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening