Direct naar de inhoud

Schietincident - Johan Cruijff Boulevard - Amsterdam

Een conflict oplossen met een vuurwapen; het gebeurde op een drukke Johan Cruijff Boulevard. Op donderdagavond 30 mei 2024 vond hier een schietincident plaats waarbij twee personen gewond zijn geraakt.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op camerabeelden is een groep jongeren te zien in een fastfoodketen. Er ontstaat vermoedelijk een conflict met een andere groep jongeren. Hierna worden alle jongeren weggestuurd uit de fastfoodketen door een medewerker. Buiten verzamelt de groep zich opnieuw. Er lijkt alleen een woordenwisseling plaats te vinden, totdat een persoon zich bij de groep voegt. De groep lijkt uit elkaar te gaan, maar op dat moment laadt deze persoon zijn vuurwapen door. Hij schiet meerdere keren. Hierbij raken twee personen gewond.

De politie wil weten wie de schutter is, maar onderzoekt ook de rollen van de andere jongeren. We gaan daarom uit van meerdere verdachten. Deze verdachten zijn mogelijk minderjarig. Daarom worden zij op dit moment onherkenbaar in beeld gebracht. Zij krijgen van het Openbaar Ministerie twee weken de tijd om zich te melden bij de politie. Als zij zich niet melden binnen deze termijn, worden de herkenbare beelden alsnog getoond. Ben jij een van de verdachten op de beelden? Meld je dan bij de politie.

Op het moment van de schietpartij was het vrij druk in de omgeving van het incident door de uitstroom van een evenement. Hierdoor hebben mogelijk veel mensen de schietpartij gezien of gehoord. Heb je meer informatie over deze zaak? Laat dit dan weten door te bellen naar 0800-6070. Dit kan ook anoniem via 0800-7000.

 

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=C9v7Y1BPK0w

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening