Direct naar de inhoud

Oplichting verkoop goud – Adelaarstraat - Utrecht

In Utrecht werd een 30-jarige man opgelicht voor 300 euro door iemand die hem nep goud verkocht. De oplichter staat op beeld. Weet jij wie dit is? Meld het nu!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op een woensdagmiddag in maart fietste het slachtoffer over de Adelaarsstraat, toen hij opeens werd aangesproken door een man in een auto. De man zat samen met een vrouw en kind in de auto. Hij vertelde het slachtoffer dat zijn pinpas niet meer werkte en hij geen contant geld bij zich had. Dit had hij nodig om te tanken en eten te kopen voor zijn gezin.

Hij vroeg het slachtoffer of hij hem een klein bedrag kon lenen in ruil voor de gouden sieraden die hij op dat moment zelf droeg en Air Pods van het merk Apple.

Het slachtoffer wilde graag helpen en liep samen met de man een supermarkt aan de Merelstraat in om geld te pinnen. Het lukte daar alleen niet om voldoende geld te pinnen, dus fietste het slachtoffer naar een andere supermarkt aan de Oudenoord. Daar pinde hij een paar honderd euro. Toen de man het geld in ontvangst nam, reed hij er snel vandoor.

Het slachtoffer liet de sieraden snel beoordelen door een goudhandelaar in de buurt en kwam er toen achter dat deze helemaal niks waard zijn.

Waarschijnlijk komt deze vorm van oplichting in het hele land voor. Dit keer staat de verdachte op camera. Hopelijk weet iemand wie dit is of waar we hem kunnen vinden.

Signalement verdachte:

  • Man
  • 160-170 cm lang
  • Rond 30 jaar oud
  • Fors postuur
  • Donkere korte baard
  • Sprak Engels

De vrouw die bij hem in de auto zat had lang bruin haar en gouden tanden. Het kind was een jongen, rond de 8-10 jaar oud en had kort donker haar.

Vragen

Wie weet wie deze verdachte is?

Meld het via he tipformulier of bel 0800-6070. Liever anoniem? Dit kan via meldmisdaadanoniem.nl of bel 0800-7000.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=GTpPACvfogg

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening