Direct naar de inhoud

Bijna aangereden getuige in IJsselmuiden gezocht

IJsselmuiden/Kampen – In verband met meerdere meldingen van nepagenten zijn we op zoek naar een persoon die zaterdag 7 september rond 23.40 uur vanaf de Dorpsweg naar de Baan in IJsselmuiden liep. Diegene werd mogelijk bijna aangereden door een lichtkleurige auto en kan een belangrijke getuige zijn voor ons onderzoek. Ben of ken jij die persoon? Neem dan contact op! Ook komen we graag in het bezit van camerabeelden van de Groenendael en de Baan.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

In het weekend van 7 en 8 september kregen we meerdere meldingen uit IJsselmuiden en Kampen over nepagenten. De oplichters die deze telefoontjes plegen, maken hun slachtoffers bang dat er een incident is geweest en dat de daders nog niet gepakt zijn. Ze gebruiken zelfs de naam van de echte wijkagent en bieden aan om sieraden en andere waardevolle spullen uit de woning te halen. Vervolgens verschijnt er iemand aan de deur van het slachtoffer die de spullen ophaalt.

Afgelopen weekend is het de oplichters in twee gevallen gelukt om sieraden mee te nemen van slachtoffers. Zij gaven hun waardevolle bezittingen in goed vertrouwen mee. Dit gebeurde bij slachtoffers aan de Groenendael en de Baan.

Een nepagent kwam tussen 19.00 en 19.30 uur aan de deur bij een woning aan de Groenendael. Mogelijk dezelfde persoon verscheen tussen 22.45 uur en 23.45 uur bij een woning aan de Baan.

Signalement
De man die zich voordeed als agent bij het slachtoffer aan de Baan is rond de 20 jaar oud, heeft een lichte huidskleur, donker haar en een tenger tot normaal postuur. Hij spreekt Nederlands zonder accent.

We zijn direct een onderzoek gestart, en zijn nu op zoek naar een specifieke getuige, maar komen ook graag in contact met mensen die die avond verdachte personen hebben gezien of die in de omgeving wonen of waren en over camerabeelden beschikken.

Werd u bijna aangereden?
Op zaterdagavond 7 september, rond 23.40 uur, zijn de oplichters mogelijk in een lichtkleurige auto vertrokken. De auto had een donker dak en donkere velgen. Bij de afslag van de Dorpsweg naar de Baan in IJsselmuiden reden zij bijna een persoon aan die daar liep. Bent u die persoon? Neem dan contact met ons op! We willen u graag spreken, omdat u mogelijk informatie heeft over de auto, het kenteken of misschien zelfs wel de inzittende(n). Vul het online tipformulier op deze pagina in of bel de gratis opsporingslijn 0800-6070.

Zag u iets verdachts?
Als u zaterdag 7 september in IJsselmuiden was en de beschreven persoon, een opvallende situatie of verdachte personen heeft gezien, neem dan contact met ons op. Vul het online tipformulier op deze pagina in of bel de gratis opsporingslijn 0800-6070.

Hebt u camerabeelden?
Beschikt u over camerabeelden uit de omgeving van de Groenendael of de Baan, dan vragen we u om deze te bekijken op onderstaande tijdstippen:

Groenendael: tussen 18.50 en 19.40 uur
De Baan: tussen 22.30 en 24.00 uur

Als de beschreven persoon, of andere verdachte personen of voertuigen op uw beelden staan, dan vragen we u uw beelden te uploaden. Dat kan via het online tipformulier, maar u kunt ook contact opnemen met de gratis opsporingstiplijn via 0800-6070.

Bent u ook benaderd?
Bent u ook benaderd door iemand die zei van de politie te zijn en vertrouwt u het niet? Neem dan altijd contact met de politie. Bel dan 0900-8844.

Waarschuw ouderen
Nepagenten richten zich vooral op ouderen en spelen in op hun goede vertrouwen. Waarschuw daarom uw ouders, buren en andere ouderen in uw omgeving voor dit fenomeen. Meer informatie over wat u kunt doen tegen nepagenten vindt u hier.

 

2024421666 en 2024420504 MB

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening