Direct naar de inhoud

Babbeltruc – ‘t Swafert – Hengelo

Aan ’t Swafert in Hengelo is een 87-jarige vrouw het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Herken jij de verdachte op de foto? Laat het ons dan weten!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Het slachtoffer deed de deur open voor een haar onbekende vrouw, die op een geloofwaardige manier vertelde dat ze van de Ouderenbond was. In werkelijkheid was zij een oplichtster die uit was op geld en waardevolle spullen. Maar ze vertelde de dame dat ze haar misschien wel kon helpen bij een aantal zaken. De bewoonster liet haar binnen. Vermoedelijk heeft de oplichtster de deur op een kier laten staan, zodat haar handlanger ongemerkt naar binnen kon. Toen het slachtoffer opeens een man in haar woning zag staan, vertrouwde ze het niet meer en stuurde ze beide personen weg. Later ontdekte ze dat er sieraden en bankpassen waren verdwenen. Het gaat om vier gouden ringen, waaronder twee trouwringen, en een schakelarmband. Met de bankpassen was ondertussen al 1.100 euro opgenomen door een vrouw (zie foto).

Bekijk de bewegende beelden onderaan deze pagina. Herken je de verdachte? Neem dan contact met ons op!

Contact

Geef je tip door via het tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Blijf je liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=yOTMimA1q0Y

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening