Direct naar de inhoud

Wisseltruc- bij Jumbo Azalealaan-Helmond

Op maandag 5 augustus 2024 tussen 13.20 uur en 13.27 uur werd er door een man en een vrouw door middel van een wisseltruc 400,00 euro weggenomen bij de servicebalie van de Jumbo, Azalealaan in Helmond. Wie zijn deze man en vrouw en waar kunnen wij ze vinden? Heeft u meer informatie wat ons verder kan helpen in deze zaak? Tip ons dan.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op maandag 5 augustus 2024 om 13.20 uur komen er een man en een vrouw bij de servicebalie om krasloten te kopen. Deze krasloten worden netjes afgerekend.

De man vraagt dan aan de medewerkster van de servicebalie of dat zij 2 biljetten van 20 en 1 biljet van 10 euro kan wisselen tegen een biljet van 50 euro. Nadat de man het biljet van 50 euro heeft ontvangen vraagt hij aan haar of ze ook een biljet van 50 euro heeft met de landcode van Nederland.

Hij vertelt dat hij en zijn vrouw op rondreis zijn en uit Singapore komen. Hij zegt dat hij ook al een 50 eurobiljet heeft met de landcode van België en Duitsland.

De medewerker van de servicebalie pakt vervolgens de 50 eurobiljetten uit de kassa om te kijken of er een tussen  zit met de landcode van Nederland. Op enig moment weet de man de biljetten van de medewerkster over te pakken en begint hij deze te “controleren” op de landcode. Nadat hij alle biljetten heeft “gecontroleerd“ geeft hij deze terug aan de medewerkster.  Tijdens het teruggeven pakt hij enkele biljetten van de onderzijde van de stapel en verbergt deze in zijn rechterhand. Dan wordt de medewerkster afgeleid door de vrouw en verstopt de man de weggenomen biljetten achter zijn portemonnee.

De man en de vrouw lopen dan nog naar de kassiere van een van de kassa’s en proberen daar hetzelfde. De kassiere werkt hier echter niet aan mee. De man en vrouw verlaten dan om 13.27 uur de winkel. De man heeft dan 8 briefjes van 50 euro buitgemaakt bij de wisseltruc.

Door de manier waarop deze wisseltruc is uitgevoerd door de man en vrouw lijkt het erop dat zij dit vaker hebben gedaan en mogelijk ook nog vaker zullen doen. Daarom roepen we de hulp in van U.

Vragen

Wie herkent de op de foto's getoonde man en vrouw?

Wie weet waar zij op dit moment verblijven?

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening