Direct naar de inhoud

Babbeltruc en beroving - Wollenbergstraat - Waalre

Deze jongeman wordt gezocht in een onderzoek naar meerdere personen die met een babbeltruc de woning van een 92-jarige man wisten te betreden in Waalre op de Wollenbergstraat. In de woning hebben ze o.a. schilderijen, geld en sieraden weggenomen. Herken je de jongeman? Herken je jezelf? Neem contact op. Binnenkort ook uitgebreid aandacht voor deze zaak in Bureau Brabant en Opsporing Verzocht.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op de beelden zien we de jongeman, die de babbeltruc pleegde, de woning van het 92-jarige slachtoffer binnen gaan. Dat was op vrijdag 17 mei 2024 omstreeks 20.00 uur. Hij is rond 21:00 uur weer uit de woning gekomen.

Voorverkenning
Hij deed waarschijnlijk een voorverkenning want daarna zijn er twee of drie mannen aan de deur en binnen gekomen. Het vermoeden is ook dat de jongeman die de babbeltruc pleegde daar bij was.

Beroving
De mannen hebben het huis overhoop gehaald en geprobeerd om een kluis open te breken. Dat deden ze met veel kabaal, gevloek en getier. Dan wordt de bewoner ook nog geslagen. Ze vragen hem naar de code van de kluis, maar die weet hij niet. En dus wordt de hele kluis meegenomen, die ze met een steekwagentje richting een klaarstaande donkerkleurige auto duwen. 

Doodsbang
De mannen zijn ongeveer van 22:30 uur t/m 01:00 uur in de woning geweest. Als ze eindelijk vertrekken, laten ze een doodsbange bewoner achter, die pas de volgende ochtend om hulp durft te bellen. Het hele incident heeft een enorme impact op hem gehad en zijn gezondheid is daarna heel hard achteruit gegaan.

Help mee
Help mee deze nare zaak op te lossen. Tip als je een vermoeden hebt, wie de man op de afbeelding is. Via hem kunnen we bij de andere daders komen en de zaak hopelijk oplossen. Tip hier online of via 0800-6070. Meld Misdaad Anoniem bel je via 0800-7000.

Vragen

Wie herkent de man op de afbeelding of weet waar we hem kunnen vinden?
Herken je jezelf? Meld je dan!

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening