Direct naar de inhoud

Schietincident - Minister Lelystraat - Vlissingen

In de Minister Lelystraat in Vlissingen heeft op 13 mei 2024 een schietincident plaatsgevonden. Het rechercheteam is op zoek naar getuigen en één of meer verdachten die betrokken zijn bij dit incident. Uit onderzoek is gebleken dat de betrokkenen over de Hogeweg te Vlissingen hebben gelopen. Weet u meer? Laat dit dan aan ons weten!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De politie doet onderzoek naar drie schietincidenten in Vlissingen. Het eerste voorval werd gemeld op maandag 13 mei 2024 omstreeks 19.15 uur op de Minister Lelystraat. Daar hoorden buurtbewoners meerdere schoten. Enkele uren later, dinsdag 14 mei, is er een kogel in een pand aan de Scheldestraat geschoten en om tien voor half 5 die ochtend is er ook op het raam van een huis aan de Hercules Segherslaan gevuurd. Er zijn bij de schietpartijen geen gewonden gemeld. De recherche onderzoekt of er een verband is tussen de schietpartijen.

Minister Lelystraat
De politie kreeg meerdere meldingen dat er schoten waren gehoord in de omgeving van de Leeghwaterstraat / Minister Lelystraat. De agenten troffen ter plaatse geen gewonden of mogelijke daders aan. Bij de politieactie werd de heli en zijn ook enkele speurhonden ingezet. Er zijn in de directe omgeving enkele personen gecontroleerd.

Hercules Segherslaan
Rond 04.20 uur werd een schietincident gemeld op de Hercules Segherslaan. Daar werd door de ruit van een woning geschoten, De bewoner raakte niet gewond.  Agenten hebben nog tevergeefs in de omgeving naar de dader(s) gezocht.

Scheldestraat
Op 14 mei is er een derde plaats delict ingericht. Om 10.00 uur is een kogelinslag gemeld in een pand aan de Scheldestraat in Vlissingen. Uit onderzoek blijkt dat dit incident in de nacht heeft plaatsgevonden, rond 04.00u.
 

Vragen

Het rechercheteam is op zoek naar getuigen en verdachten die betrokken zijn bij dit incident. Uit onderzoek is gebleken dat de betrokkenen over de Hogeweg te Vlissingen hebben gelopen. Heeft u iets gezien? Neem dan contact op via het algemene nummer van de politie 0900-8844, vermeld dan over welk schietincident u informatie heeft. U kunt natuurlijk ook bellen met Meld MIsdaad Anoniem op 0800-7000.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=pwsqBQgQkSo

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening