Direct naar de inhoud

Bankhelpdeskfraude – Nieuwland – Broek in Waterland

Op donderdag 13 juni is een 81-jarige vrouw uit Broek in Waterland het slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude. Op 3 augustus wordt ook een 86-jarige vrouw uit Graft slachtoffer van bankhelpdeskfraude. De politie heeft het vermoeden dat het om dezelfde verdachte gaat. Herkent u deze verdachte? Bel direct de politie via 0800-6070 of vul bijgaand tipformulier in.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Broek in Waterland
De vrouw werd omstreeks 19.00 uur gebeld op haar vaste lijn gebeld door een zogenaamde bankmedewerkster. De vrouw moest haar contante geld (dat was 200 euro) en haar bankpas in een enveloppe doen. Deze zou door een andere bankmedewerker worden opgehaald en tot die tijd moest ze aan de lijn blijven. Niet veel later haalt een man de enveloppe op aan de deur. Het slachtoffer voelt eigenlijk meteen daarna dat het niet in de haak is en belt haar dochter. Die komt meteen in actie. De bankpas wordt geblokkeerd en er wordt zelfs nog in de omgeving naar de dader gezocht.

Omstreeks 19:10 uur bij een geldautomaat aan de Nieuwland in Broek in Waterland gepind met de bankpas van het slachtoffer. Totale schade: 500 euro.

Graft
De politie houdt er rekening mee dat deze verdachte op 3 augustus ook pint met de bankpas van een 86-jarige vrouw uit Graft. Ook deze vrouw is slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude. De verdachte pint rond 22.10 uur met haar bankpas bij een geldautomaat aan de Driemaster in de Rijp.

Vragen

-Herkent u deze verdachte?
-Herkent u zichzelf in de beelden? Meldt u z.s.m. bij de politie
-Heeft u andere informatie over deze zaak?

Neemt u dan contact op met de politie via bijgaand tipformulier of telefonisch via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Graag met vermelding van zaaknummer: 2024127853 en 2024171398

 

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening