Direct naar de inhoud

Woningoverval - Marslaan - Helmond

De bewoners van een woning zijn woensdag 29 mei slachtoffer geworden van een gewelddadige woningoverval. Twee bewoners raakten lichtgewond. De twee overvallers gingen er zonder buit vandoor. De recherche onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen en camerabeelden. Opvallend is dat één van de overvallers vermoedelijk zelf ook gewond is geraakt tijdens de overval. Help ons deze overvallers te vinden.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Overval en onderzoek
De bewoners van een woning aan de Marslaan in Helmond werden rond 21.00 uur geconfronteerd met twee overvallers die de woning binnendrongen. Zij toonden wapens en gebruikten geweld tegen de bewoners.  Twee bewoners raakten daardoor lichtgewond. De overvallers vertrokken uiteindelijk zonder buit en vluchtten te voet richting de Venuslaan. Onze recherche nam verklaringen van de bewoners en slachtoffers op en er is ook sporen – en buurtonderzoek gedaan.

De slachtoffers zijn behandeld aan hun verwondingen. Zij maken het naar omstandigheden gelukkig goed en deden aangifte.

Signalementen overvallers
Het gaat om twee mannen met een slank tot normaal postuur. Qua leeftijd worden ze rond de 25 jaar geschat. Ze droegen donkere kleding. Eén van hen is tijdens de overval vermoedelijk gewond geraakt. 
Ook vermoeden we dat ze zich mogelijk verplaatsen in een donkerkleurige auto, sedanvorm. Deze auto was vermoedelijk voorzien van Belgische kentekenplaten (witte achtergrond, rode letters).

Getuigen gezocht
Wij zijn op zoek naar mensen die mogelijk meer weten of meer hebben gezien van deze overval? Was je rond het tijdstip van de overval in de omgeving? Misschien heb je de mannen in kwestie zien rondhangen? Of mogelijk heb je gezien dat deze mannen in een voertuig - en/of de donkere sedan die we noemden - zijn gestapt? Alle informatie om deze overvallers te vinden is welkom.

Deel je info (of evt. dash/ringdeur/camerabeelden) met de districtsrecherche in Helmond via het landelijk politienummer 0900-8844. Tippen kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.
Of maak gebruik van het tipformulier hieronder.

 

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening