Direct naar de inhoud

Schietincident - Leenderweg - Eindhoven

Op 1 januari 2024, rond 1.30 uur, lopen twee mannen richting een eetcafé op de Leenderweg. Terwijl eentje filmt, lost de ander al lopend 5 schoten op het café. Dan lopen ze weer rustig weg. Ondertussen staat er voor het stoplicht een auto te wachten. De inzittende(n) moeten alles gezien hebben en zijn dus belangrijke getuigen, waarmee de politie graag in contact komt. Help mee de daders te vinden.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Het jaar 2024 is net anderhalf uur oud. Terwijl de nodige mensen op weg naar huis zijn, pikken camera’s bij het eetcafé ineens twee in het donker geklede mannen op. Ze lopen in de richting van het café. Maar liefst vijf keer wordt er dan op het café geschoten. Met alle risico’s van dien. De kogelgaten zitten in de ruiten. Op verschillende plekken zijn de kogels naar binnen gevlogen. Ook binnen zitten de kogelgaten op meerdere plekken in de wanden en meubels. Je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als er iemand binnen was geweest.

Op het moment van het schieten, staat er een grijze auto voor het verkeerslicht te wachten. De schutter komt hem zelfs voorbij lopen. Gebaart ook iets naar de bestuurder. Deze bestuurder moet de dader goed gezien hebben en is daarom een hele belangrijke getuige waar de politie heel graag mee in contact komt. Maar ook met andere mensen, die op die nieuwjaarsdag rond half twee ’s nachts in de buurt van de Leenderweg waren en iets gezien of gehoord hebben. Neem alsjeblieft contact op. Of bekijk hier nog eens de beelden van de daders: Let op hun manier van lopen, houding, kleding.

Elk beetje informatie kan net dat zetje in het onderzoek zijn dat het team op het spoor van de daders zet! 

Vragen

Het is duidelijk dat we de daders moeten vinden. Daarbij is uw hulp heel erg belangrijk.

Heeft u een vermoeden wie dit gedaan kan hebben? Misschien wel een vermoeden over een motief? De eigenaar zelf heeft geen enkel idee uit welke hoek dit zou moeten komen. Misschien was het dan ook wel een vergissing. Alle informatie over dit schietincident is heel erg welkom.

Tip hier online of bel de opsporingstiplijn op 0800-6070. Liever anoniem iets doorgeven, kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=osiTQ5nS52c

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=lCoHkGqTh3c

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening