Direct naar de inhoud

Brandstichting - Beekstraat - Ommel

In de nachtelijke uren op 30 maart 2024 werd er brand gesticht bij een chalet op vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. Het chalet en de auto van de bewoner brandden volledig af. We zijn op zoek naar de brandstichter. Wie weet wie dit is of waar hij is? Tip en help mee! Op maandag 3 juni besteden we ook aandacht aan deze zaak in Bureau Brabant.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De brand werd die nacht rond 01.00 uur ontdekt. Omliggende chalets raakten door de brand eveneens beschadigd. De bewoner was op het moment van de brand niet thuis. Er raakte dus gelukkig niemand gewond. Maar dit had heel anders kunnen aflopen en de schrik zit er natuurlijk goed in. Wie heeft dit op zijn geweten?

Onderzoek
Er werd die nacht direct een onderzoek gestart naar de brandstichting. Sporen zijn veilig gesteld, die worden verder onderzocht. Een speurhond werd ingezet. Er zijn beelden en beelddragers in beslag genomen. Maar ondanks uitgebreid onderzoek heeft dit nog altijd niet geleid tot een verdachte of een aanhouding. Ook is onduidelijk waarom de brandstichter het op dit chalet gemunt had. 

Beelden in Bureau Brabant
De bewakingsbeelden worden maandag 3 juni in Bureau Brabant getoond. Het is donker, maar de brandstichter is hopelijk te herkennen aan zijn kleding, postuur en manier van bewegen.

Signalement brandstichter

  • hij draagt een pet, licht van kleur;
  • hij draagt een tweekleurige jas, vermoedelijk een regenjas met in het midden een reflecterende streep;
  • hij draagt een lichtere broek en sportschoenen met reflecterende stukjes;
  • hij draagt handschoenen;
  • in zijn linkerhand draagt hij een plastic tas, licht van kleur;
  • hij heeft een normaal postuur.

Het is donker, de kleuren kunnen daardoor iets afwijken op de bewakingsbeelden.

Help mee
Wie weet meer over deze zaak of kent een mogelijk motief voor de brandstichting? Tip en help mee! Deel je informatie met ons. Bel met de opsporingstiplijn via 0800-6070. Anoniem kan natuurlijk ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Of tip via onderstaand tipformulier. 

Vragen

Wie weet wie de persoon/brandstichter op de beelden is of waar hij verblijft?

Wie heeft informatie over de brandstichting en een mogelijk motief?

Wie heeft er in de omgeving iets verdachts gezien ten tijde van de brandstichting en heeft dat nog niet gedeeld met de politie?

Zijn er mensen die beelden hebben waarop mogelijk dezelfde persoon/brandstichter te zien is, maar heeft die beelden nog niet gedeeld met de politie.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=G-kcqXAgmYA

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=wT00BLwATis

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening