Direct naar de inhoud

Beroving met ernstig geweld - Het Spoor - Houten

Vrijdagavond 29 maart werd op Het Spoor in Houten een 33-jarige man bruut beroofd en neergestoken bij zijn voordeur. Eén verdachte vluchtte met buit maar zonder zijn broek. In ieder geval twee verdachten zijn gefilmd. Bekijk de beelden en tip jouw informatie.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Rond 22:00 uur komt een 33-jarige man thuis bij zijn appartementencomplex aan 'het Spoor' in Houten.  Hij rookt een sigaret, stapt uit zijn auto en loopt naar de toegangsdeur. Hij ziet in het voorgaan een andere man. Nadat hij deze groet, steekt hij zijn sleutel in het slot van zijn voordeur. Plotseling voelt hij een scherpe pijn: hij is gestoken.

De man probeert zich te verdedigen, en er ontstaat een worsteling. Ondertussen komt er een tweede verdachte bij en de eerste aanvaller roept naar deze tweede verdachte om ook te steken. Vermoedelijk steekt deze tweede persoon het slachtoffer en rent vervolgens weg. De eerste aanvaller en het slachtoffer blijven vechten. De aanvaller probeert te vluchten, maar het slachtoffer houdt zijn broek vast en trekt deze naar beneden, ondanks zijn bloedverlies. Voorbijgangers zien het gebeuren, bellen 112, en proberen te helpen. De aanvaller weet te ontkomen, zonder broek maar met buit. Het slachtoffer probeert nog even achter hem aan te rennen, maar zakt in elkaar door het bloedverlies.

De recherche heeft getuigen opgeroepen om beelden te delen. Gelukkig zijn er beelden waar de verdachten op staan. Een van de verdachten is inmiddels aangehouden. Dat is de man zonder broek. Maar de recherche zoekt nog naar de tweede verdachte. Of misschien zelfs nog een derder. Dit is nog niet duidelijk. Heeft u informatie? Bel de recherche via de opsporingstiplijn 0800-6070 of gratis via meld anoniem, 0800-7000.

Vragen

- Het slachtoffer werd meerdere keren van achter gestoken. Door wie?

- De verdachte vluchtte zonder broek, maar was in gezelschap van nog iemand. Wie?

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening