Direct naar de inhoud

Getuige woningoverval - Pastoor van Leeuwenstraat - Helmond

Een echtpaar werd in hun woning op de Pastoor van Leeuwenstraat in april vorig jaar overvallen. Op 22 mei 2024 is er een verdachte aangehouden. Het onderzoek is in volle gang en we zoeken een belangrijke getuige. Ben of ken jij deze man? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De bewoners werden in hun slaap overvallen door drie gemaskerde, donker geklede personen. Ze knevelden het echtpaar en doorzochten het hele huis. Ze gingen er vandoor met geld, sieraden en een muntenverzameling. Dat gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag 13 april vorig jaar, tussen half 5 en 5 uur.

Uitgebreid onderzoek van de recherche leidde op 22 mei 2024 tot de aanhouding van één van de verdachten: een 36-jarige man uit Helmond. De andere twee worden nog gezocht, maar mogelijk dat een belangrijke getuige kan helpen. Er is toestemming van de officier om deze getuige geblurd te tonen.

We willen deze man heel graag spreken, hij was ten tijde van de overval in de omgeving van de Pastoor van Leeuwenstraat en heeft de daders mogelijk gezien die bewuste nacht van 13 april, tussen half 5 en 5 uur. Hij draagt een opvallende blauwe jas en zwarte trainingsbroek met lichte bies op de zijkant. 

Ben of ken jij de getuige op de afbeelding? Neem dan contact met ons op via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening