Direct naar de inhoud

Dodelijk schietincident - Rode Kruislaan - Eindhoven

Op zondagavond rond 19.30 uur vond er een schietincident plaats op de Rode Kruislaan in Eindhoven. Een 41-jarige man uit Eindhoven raakte zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Meerdere verdachten gingen er na het incident vandoor in een auto. De auto werd kort na het incident aangetroffen aan de Parcivalstraat in Eindhoven. Twee 19-jarige jongemannen werden op de avond zelf nog in de omgeving van de auto aangehouden. Mogelijk is aan het schietincident een conflict voorafgegaan op de Veldmaarschalk Montgomerylaan en/ of in de nabije omgeving daarvan. Vandaar dat we ook benieuwd zijn naar wat zich daar heeft afgespeeld.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Wij zijn nadrukkelijk op zoek naar camerabeelden (deurbelcamera’s, beveiligingscamera’s en dashcams) uit de omgeving van onderstaande drie locaties:

  • Veldmaarschalk Montgomerylaan en omgeving – conflict
  • Rode Kruislaan – schietincident
  • Parcivalstraat – achtergebleven auto

We zijn daarnaast concreet op zoek naar getuigen die het vermoedelijke conflict of schietincident hebben gezien. Het onderzoeksteam is benieuwd naar wat zich daar heeft afgespeeld.

Beelden gezocht 

Woont u in de omgeving van een van de drie locaties of bent u daar zondagavond geweest? Bekijk dan de beelden van zondagavond 23 juni tussen 19.00 uur en 20.00 uur nog eens terug. Mogelijk staan de verdachten op beeld. U kunt ons helpen in het onderzoek! We verzamelen en analyseren op allerlei mogelijke manieren informatie. Alle puzzelstukjes zijn in dit onderzoek belangrijk voor het onderzoeksteam om een compleet beeld te krijgen wat zich nu heeft afgespeeld.

Deel deze beelden met ons via onderstaand tipformulier. Graag onder vermelding van zaaknummer: 2024135256. Heeft u andere belangrijke informatie voor de recherche? We horen het graag! Alle informatie is welkom. Anoniem kan natuurlijk ook via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Ook kunt u contact opnemen met Team Criminele Inlichtingen (TCI) via 088-6617734. Het TCI is een van de weinige afdelingen binnen de politie die de identiteit van haar bronnen mag afschermen. Voor uw veiligheid, zijn uw personalia enkel bekend binnen het TCI. Uw personalia worden niet gedeeld met anderen binnen en buiten de politie.

 

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening