Direct naar de inhoud

Overval - Mathenesserplein - Rotterdam

Woensdagavond 24 april is een restaurant aan het Mathenesserplein in Rotterdam overvallen. De daders gingen weg zonder buit. De Politie is een onderzoek gestart.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Woensdagavond 24 april  rond 20.30 uur was het personeel van het restaurant hard aan het werk toen de twee overvallers via de achteringang aan de Aelbrechtskade binnenkwamen. Ze liepen naar het kantoor en eisten dat een medewerker de kluis openmaakte. Het  personeel werd daarbij onder schot gehouden. Toen het niet lukte om de kluis open te krijgen, werden ze driftig en sloegen ze erop met het wapen. De mannen verlieten uiteindelijk lopend de zaak zonder buit.  Inmiddels heeft de politie twee verdachten van 17 en 18 jaar uit Vlaardingen aangehouden.

Uit het onderzoek is gebleken dat de politie nog op zoek is naar een derde verdachte. Deze man heeft de twee verdachten voor de overval opgewacht en is een stukje samen met hen meegelopen. Vervolgens heeft hij staan wachten op de overvallers totdat zij terug kwamen. De verdachte heeft in de tussentijd geduldig gewacht op de overvallers en heeft zelfs nog op hun spullen gepast. Wie herkent deze man of weet wie hij is?

Afbeeldingen