Direct naar de inhoud

Woningfraude Charlotte de Bourbonstraat

Een huurwoning vinden op de krappe woningmarkt: het lukt vijf aanvankelijk dolblije mensen die een Facebookadvertentie zien voor een woning aan de Charlotte de Bourbonstraat. Niet veel later blijken ze te zijn opgelicht. Ze krijgen een valse sleutel van de woning, de 'verhuurders' zijn onbereikbaar en de borg van 800 euro is verdwenen.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

(Huur)woningen worden regelmatig aangeboden op social media pagina’s. Tenminste vijf mensen zien afgelopen februari een advertentie op Facebook voorbijkomen van een huurwoning geplaatst door iemand die zich ‘Kevin’ noemt. Ze reageren hierop en niet veel later krijgen ze een berichtje van de adverteerder dat ze langs mogen komen voor een kennismaking. 

De slachtoffers worden uitgenodigd in de woning en krijgen hier te maken met een andere man dan de adverteerder. De man noemt zichzelf ‘Roche’ en is verantwoordelijk voor de bezichtiging en kennismaking met de potentiële huurders. Roche en Kevin geven aan dat Kevin het huis verlaat om bij zijn vriendin in te trekken en dat de nieuwe huurder samen komt te wonen met Roche. De slachtoffers horen allemaal dat er een klik is en dat er een afspraak wordt ingepland om de borg te betalen. Vervolgens wordt er met de slachtoffers afgesproken op verschillende plekken. In de woning en in verschillende cafeetjes betalen de slachtoffers contante geldbedragen als borg voor de woning. Een van de slachtoffers moet zelfs al de eerst maand huur vooruitbetalen. 

Zodra de slachtoffers later die week zelfstandig naar de woning gaan, blijkt dat de sleutels niet op het slot passen. De slachtoffers zoeken nog contact met de adverteerder maar dit leidt niet tot een terugbetaling van de borg.

De politie is op zoek naar de verdachten die op slinkse wijze veel geld hebben buitgemaakt. Een van de verdachten is te zien op de foto. Herken je hem of heb je meer informatie over deze verdachten? Laat dit dan weten aan de politie door contact op te nemen via 0900-8844 of via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). 

 

 

 

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening