Direct naar de inhoud

Ernstig zedendelict - De Leijen - Bilthoven

Een insluiper wist op 12 en 19 mei in de nachtelijke uren een woning te betreden in de Bilthovense wijk ‘De Leijen’. Op 19 mei pleegde hij een ernstig zedendelict waar een 69-jarige vrouw slachtoffer van werd. Wie herkent de verdachte op de compositietekening?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 mei verschijnt een vreemd persoon voor het slaapkamerraam van het slachtoffer. Ze wordt hiervan wakker en wanneer ze het raam dicht wil maken, is de man weer weg. Later deze nacht maakt het slachtoffer het raam weer open en dan weet de verdachte, rond 08:00u op zondag 12 mei, zich via ditzelfde raam toegang te verschaffen tot de woning. Als het slachtoffer dan wakker wordt ziet ze de man gehurkt in haar woning zitten.

Het slachtoffer raakt in hevige discussie en de man spreekt zeer dreigende taal. De vrouw wil maar één ding en dat is zo snel mogelijk deze man haar huis uit. Ze vraagt of de man iets wil waarop hij antwoordt dat hij wel iets te drinken wil. Als de man na enige tijd wat gekalmeerd is, verlaat hij de woning maar vergeet hij daarbij zijn zonnebril mee te nemen.  De recherche heeft deze zonnebril veiliggesteld en getest op sporen. Hieruit blijkt dat de man die terugkwam, op zondag 19 mei, dezelfde persoon is. Helaas blijft het op 19 mei niet bij een bedreiging, maar pleegt de man een ernstig zedendelict.

In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 mei weet de verdachte zich weer toegang te verlenen tot de woning van het slachtoffer. De 69-jarige vrouw weert zich af door de verdachte te raken met een voorwerp, maar de man laat zich hierdoor niet afschrikken waardoor de vrouw weer in een worsteling terecht komt. Even later roept de man dat hij iets kwijt is en omdat de vrouw dusdanig geïntimideerd is, helpt ze hem mee met zoeken. Als ze in de woonkamer zijn wil het slachtoffer hulp inschakelen, maar daar komt het niet van omdat de verdachte haar mobiel afpakt. De verdachte zegt dan dat hij seks met de vrouw wil. Natuurlijk probeert de vrouw met al haar macht de man uit haar woning te krijgen, maar helaas lukt haar dat niet waarna het ernstige zedenfeit door de verdachte gepleegd wordt.

Signalement verdachte:
- Man;
- Smal gezicht,
- Lichte huidskleur;
- Blond geknipt haar, bovenop krullen;
- Pokdalig gezicht;
- Gebit staat naar voren, 1 boventand staat iets naar binnen;
- Ongeveer 1.70M;
- Grijze Hoodie;
- Dun adidas zwart jack;
- Broek blauw, strak model geen spijkerbroek;
- Zwarte sneakers.

 

Vragen

De recherche startte natuurlijk direct een onderzoek naar deze man. Dankzij een uitgebreide slachtoffer-verklaring heeft de recherche een compositietekening kunnen maken van de mogelijke dader. Kijkt u eens goed naar deze tekening. Mogelijk herkent u hem of weet u wat zijn identiteit is. Kijkt u ook eens goed naar onderstaand signalement. De recherche trof in de woning van het slachtoffer dus ook nog mogelijk zijn zonnebril aan. Het serie- en/of typenummer hiervan is:   RB 3457, 019/6G, 59 blokje 13, 3N. Deze informatie is door de recherche uitgelopen maar leverde geen resultaat op. Misschien weet u er meer over.

Heeft u informatie? Deel die dan met de politie. Dit kan gratis via 0800-6070. Anoniem kan ook (gratis) door online hier te klikken of door te bellen naar 0800-7000 (gratis).

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=X28CfX6WEds

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening