Direct naar de inhoud

Poging overval – Industrieweg – Gendringen

Aan de Industrieweg in Gendringen probeerden twee mannen bij een bedrijf iemand te overvallen. Weet jij wie deze twee zijn? Tip ons!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Het 59-jarige slachtoffer kwam ’s nachts rond 04.45 uur aan bij zijn bedrijf. Op dat moment bevonden zijn belagers zich al op het terrein; waar ze zich schuilhielden. Nadat het slachtoffer zijn auto had geparkeerd, wilde hij vertrekken met zijn vrachtwagen. Hij zat nog maar nét achter het stuur, toen de mannen opdoken. Beiden droegen bivakmutsen. Ze openden het portier en probeerden hem uit de vrachtwagen te trekken. De ene man trok aan een been, zijn handlanger trok met kracht aan zijn kleding op borsthoogte. Het slachtoffer bood weerstand en stak met zijn autosleutel in de richting van de gezichten van zijn belagers. Waarschijnlijk heeft hij (een van) hen geraakt. Een van de mannen spoot tot twee keer toe pepperspray in het gezicht van het slachtoffer. Het slachtoffer werd hierdoor erg benauwd en begon zich slecht te voelen. Ondertussen bleven de mannen aan hem trekken, maar hij gaf zich niet gewonnen. Deze situatie duurde enkele minuten. Uiteindelijk vluchtten de mannen. Vermoedelijk reden ze weg in een zwarte Renault.

We hebben reden om aan te nemen dat de verdachten uit Arnhem komen. Wat ze precies wilden, is niet duidelijk. Mogelijk werkten ze in opdracht.

Vragen

  • Herken jij (een van) de mannen, mogelijk aan de kleding en/of manier van bewegen? Bekijk ook de bewegende beelden in de video onderaan deze pagina. 
  • Heb jij informatie over deze overvalpoging? Of heb je er mensen over horen praten?

Neem dan contact met ons op. Dit kan ook anoniem! (zie ‘Contact’).

Contact

Geef je tip door via het tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Blijf je liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=BZnCMehIA3s

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening