Direct naar de inhoud

Brandstichting – Edelenveld – Apeldoorn

Aan het Edelenveld in Apeldoorn stichtten twee personen brand bij een woning waarin iemand lag te slapen. Weet jij wie zij zijn? Laat het ons weten!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De twee, vermoedelijk een man en een vrouw, kwamen rond 02.00 uur bij de woning aan. Op dat moment lag de bewoonster boven te slapen. De verdachten hadden een doorzichtige fles bij zich. Het lijkt erop dat daar een brandbare vloeistof in zat. Toen de twee weer bij de woning wegliepen, laaide achter hen het vuur hoog op. De stoep voor de voordeur stond in brand, evenals de brievenbus die naast de voordeur bevestigd is. Via de brievenbus kwam het vuur naar binnen. De bewoonster werd wakker van het brandalarm en heeft de brand weten te blussen. Een buurman hielp met het blussen van de brand op de stoep.

Gelukkig is het goed afgelopen, maar als er geen alarm was afgegaan had het vreselijke gevolgen kunnen hebben. De bewoonster is dan ook erg geschrokken. We willen graag weten wie hier verantwoordelijk voor zijn. De afgelopen tijd zijn er vaker brandstichtingen geweest in de omgeving, zo is er in de nacht van 2 op 3 juni ook brandgesticht in een tuin aan het Edelenveld en vorige week is er een explosief afgegaan bij een voordeur aan de Klingmakersdonk. We zijn nog druk bezig met het onderzoek, maar we sluiten niet uit dat sommige incidenten met elkaar te maken hebben.

Vragen

  • Heb jij informatie over deze brandstichting?
  • De beelden zijn niet heel scherp, maar denk jij toch (een van) de verdachten te herkennen? Misschien aan de manier van bewegen en de lichaamsbouw? Bekijk ook de bewegende beelden in de video van Plaats Delict onderaan deze pagina.

Neem dan contact met ons op! Dit kan ook anoniem (zie ‘Contact’).

Contact

Geef je tip door via het tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Blijf je liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=NO4KOjBMfiQ

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=yZmJACK8CGs

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening