Direct naar de inhoud

Brandstichting – Anton Brucknerstraat – Hengelo

Aan de Anton Brucknerstraat in Hengelo stak deze persoon vlak bij een woning een scootmobiel in brand. Weet jij wie dit is? Laat het ons weten!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De scootmobiel stond geparkeerd op het pad naar de voordeur. Terwijl in het huis een gezin lag te slapen, zette de verdachte een plastic tas vlak achter de scootmobiel neer. Hij liep vervolgens weg. Enkele minuten later begon er iets te branden in de plastic tas. Het vuur werd steeds groter en sloeg al snel over op de scootmobiel. Op een gegeven moment werden de bewoners wakker van een knal en zagen ze het vervoermiddel in lichterlaaie staan. Ze schrokken ontzettend en vreesden voor de veiligheid van henzelf en hun kindje.

Bij de scootmobiel stonden ook een kinderwagen en prullenbakken. Ook deze zijn verbrand en gesmolten. De ramen van het huis zijn door de hitte gebarsten. De brandweer wist het vuur te blussen. Het is niet ondenkbaar dat de woning vlam zou hebben gevat als dit langer geduurd had.

Vragen

  • De verdachte was goed vermomd, wat herkenning moeilijk maakt. Maar bekijk ook de bewegende beelden onderaan deze pagina; misschien herken je de man wel aan zijn manier van bewegen? 
  • Weet je wellicht iets over een mogelijk motief?

Neem dan contact met ons op! Alle informatie over deze gevaarlijke brandstichting, hoe klein ook, is welkom. Dit kan ook anoniem (zie ‘Contact’).

Contact

Geef je tip door via het tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Blijf je liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=8l3WwKLXLbk

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening