Direct naar de inhoud

Bankhelpdeskfraude met pinfraude - Stoutheuvel - Eindhoven

Tenminste twee oplichters zijn betrokken bij een geval van bankhelpdeskfraude en pinfraude in Sint Oedenrode, dat op vrijdag 12 april werd gepleegd. Het slachtoffer was een 90-jarige mevrouw. Door snel handelen van buurtbewoners kon voorkomen worden dat haar rekening werd leeggeroofd. Eén van de criminelen staat op beeld en wij willen heel graag weten wie dit is! Herkent u hem?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Het is een klassiek geval bankhelpdeskfraude. Het hoogbejaarde slachtoffer werd gebeld door een man die zei van de bank te zijn en dat er was mis was met haar bankpas. Hij wist haar te overtuigen om de pas met pincode mee te geven aan een zogenaamde koerier van de bank, die bij haar aan de deur kwam. Zo geschiedde en deze ‘koerier’ ging er met haar bankpas vandoor. Gelukkig hadden buurtbewoners het een en ander gezien en zij vertrouwden het niet. Een dochter van het slachtoffer werd gealarmeerd en blokkeerde de bankrekening. En dat was maar goed ook. Later bleek dat vier keer was geprobeerd om in Eindhoven met de bankpas geld op te nemen. Zonder resultaat dus.

Degene die probeerde geld te pinnen staat op beeld en wij vragen u om eens goed te kijken of u hem misschien herkent? Hij was echter niet degene die de bankpas bij de vrouw heeft opgehaald. De pinner betreft een negroïde man en de zogenaamde koerier was wit. Herkent u de pinfraudeur? Weet u waar we hem kunnen vinden? Weet u misschien met wie hij samenwerkt of wie er vaak in zijn gezelschap is? Laat het dan zo snel mogelijk weten via één van de onderstaande mogelijkheden. Laat deze laffe criminelen er niet mee weg komen.

Bel met uw tips de Opsporingstiplijn, 0800-6070 of gegarandeerd anoniem met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. U kunt ook het tipformulier op onze website invullen.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening