Direct naar de inhoud

Overval Hotel Amsterdam-Zuid

Een overval door twee onbekende jonge mannen op een hotel in Amsterdam-Zuid. Herkent u een van de verdachten?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op camerabeelden is te zien dat twee jonge mannen in de nacht van 8 juni door de straat lopen voor een hotel in Amsterdam-Zuid. Een van hen loopt het beeld uit terwijl de ander naar de voordeur van het hotel loopt. Hij belt aan en wordt binnengelaten. Direct nadat deze verdachte (NN2) naar binnen loopt en de voordeur openhoudt, rent de andere man (NN1) naar binnen, gaat naast NN2 bij de balie staan en bedreigt de nachtportier met een mes. De verdachte die aangebeld heeft en de voordeur open heeft gehouden, rent op dat moment het hotel uit. De verdachte met het mes loopt om de balie heen en geeft de nachtportier een plastic tas. Onder bedreiging van dat mes moet de nachtportier de plastic tas vullen. Daarna neemt de verdachte deze plastic tas mee en rent weg.

Beide verdachten zijn mogelijk minderjarig. Daarom zijn ze eerst onherkenbaar in beeld gebracht en hebben ze de tijd gekregen om zich te melden bij de politie. Omdat het tweetal dit niet gedaan heeft, worden ze nu herkenbaar getoond. 

Ben of (her)ken jij de verdachten op de beelden? Of heb je andere informatie over deze zaak? Laat dit dan weten door te bellen naar 0800-6070. Dit kan ook anoniem via 0800-7000.

Zaaknummer: 2024133817

Afbeeldingen