Direct naar de inhoud

Openlijke geweldpleging ammoniakgooier.

Brandende ogen, geen zicht, overgeven en heftige hoofdpijn: dat is wat politiemensen overkomt als ze aan het werk zijn tijdens een demonstatie afgelopen woensdagavond 8 mei. Een persoon gooit die avond een fles ammoniak richting de medewerkers van de Mobiele Eenheid. Meerdere politiemensen raken onwel, één van hen verliest daarbij zijn zicht en wordt afgevoerd naar het ziekenhuis. Na uitvoerig onderzoek en een analyse van verschillende camerabeelden delen we nu deze beelden van de verdachte. Herken jij deze persoon? Laat het de politie weten.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Eerder donderdag de 8ste wordt een demonstratie aan de Oudemanhuispoort beëindigd. Een deel van de demonstranten verzamelt zich als gevolg daarvan op het Rokin, ter hoogte van het gelijknamige metrostation. Om te voorkomen dat demonstranten opnieuw het UVA-gebouw aan de Oudemanshuispoort bezetten, staat de politie opgesteld nabij de Langebrugsteeg. Rond 21.40 uur loopt een man in de richting van de politie. Wanneer deze persoon in de buurt van de politie komt, werpt hij een fles met ammoniak naar de politiemensen die op linie staan.

Eén van de politiemensen krijgt de vloeistof in zijn gezicht waardoor hij niets meer kan zien. Anderen krijgen de vloeistof op hun huid en/of ademen de dampen in, waardoor ze onwel worden. Een aantal politiemensen moeten meerdere keren overgeven en krijgen hevige hoofdpijn waardoor ze hun werk niet meer kunnen voortzetten.

Herken jij de persoon op de beelden of heb je informatie of camerabeelden? Laat dit dan aan de politie weten. Dit kan door de opsporingstiplijn te bellen op 0900-6070. Blijf je liever anoniem?  Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 

 

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening