Direct naar de inhoud

Bankmedewerkerfraude - Geesterduin - Castricum

Een 82-jarige mevrouw uit Castricum is op 6 mei opgelicht door een zogenaamde bankmedewerker. In totaal is ze van 4200 euro beroofd. We hebben duidelijke beelden van een jongeman die meerdere keren in Castricum pint met de bankpas van het slachtoffer. Wie herkent hem?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Mevrouw wordt die bewuste maandagmiddag gebeld op haar vaste telefoon. De mevrouw aan de telefoon doet zich voor als medewerkster van de fraudeafdeling van de ING-bank. Ze geeft aan dat ze de 82-jarige dame zojuist behoed heeft voor fraude. Er was volgens haar namelijk een verdachte transactie naar Duitsland gedaan die ze voor mevrouw heeft geblokkeerd. Het slachtoffer is nogal overrompeld door dit nieuws en omdat de vriendelijke mevrouw aan de telefoon erg betrouwbaar overkomt, deelt ze persoonlijke gegevens met haar.

Telefoongesprek van 3,5 uur
De zogenaamde ING-medewerkster houdt het slachtoffer maar liefst 3,5 uur aan de lijn en ontfutselt haar pincode en zorgt dat ze haar daglimiet verhoogt. Ook geeft ze aan dat haar bankpassen geblokkeerd moeten worden en dat deze daarom door een collega van haar bij het slachtoffer thuis worden opgehaald met een specifieke code ter verificatie. Allemaal schijn om haar vertrouwen te winnen. Niet veel later komt er een jongeman bij het slachtoffer aan de deur. Mevrouw geeft hem, nadat hij de juiste code heeft genoemd, haar bankpassen mee. 

4200 euro buit
Nog diezelfde avond wordt er geld opgenomen van de rekening van het slachtoffer. Dat wordt gedaan door de jongeman op de beelden. HIj pint meerdere keren bij een automaat aan de Geesterduin in Castricum. Later die avond pint hij ook nog bij een geldautomaat in de Dorpsstraat, eveneens in Castricum. Totale buit? 4200 euro.

Gegevens

Huidskleur:
lichtgetint
Geschatte leeftijd:
18 - 22 jaar
Haardracht:
donker, krullend haar
Gezichtsbeharing:
snor en sikje
Kleding:
donkerblauwe trainingsbroek, een zwarte hoody en witte sneakers
Extra informatie:
brildragend

Afbeeldingen