Direct naar de inhoud

Oplichting – Gronausestraat – Enschede

Aan de Gronausestraat in Enschede is een 90-jarige vrouw door nep-bankmedewerkers bestolen van sieraden en geld. Herken jij de man die geld van haar rekening pinde? Neem dan contact met ons op!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Het slachtoffer kreeg een telefoontje van ‘de bank.’ De zogenaamde bankmedewerkster vertelde een verontrustend verhaal. Criminelen zouden hebben geprobeerd om geld van haar rekening te halen. De politie zou de zaak al aan het onderzoeken zijn. De oplichtster gaf het slachtoffer allerlei instructies. Zo moest ze haar bankpas, sieraden en contant geld meegeven aan een politieagent. De sieraden moesten worden ingescand voor de verzekering. Volgens de nep-bankmedewerkster was al met de zoon van het slachtoffer afgesproken dat hij de sieraden later die dag zou ophalen op het politiebureau.

Er belde inderdaad iemand aan die zei dat hij van de politie was. Het slachtoffer gaf hem de gevraagde spullen mee: haar bankpas, twee zilveren sieraden van het merk Swarovski en zo’n duizend euro aan contant geld.

Hierna kreeg het slachtoffer een telefoontje van haar échte bank. Die had het vermoeden gekregen dat ze was opgelicht. Er was namelijk achthonderd euro van haar rekening gepind. Om nog meer transacties te voorkomen, was de bankpas van mevrouw ondertussen geblokkeerd.

Over de verdachte(n)

Van de pinner zijn beelden. Hoogstwaarschijnlijk is dit dezelfde persoon die zich had uitgegeven voor politieman. De man is lang, heeft een donkere huidskleur en een klein baardje en is vermoedelijk eind twintig. Hij droeg een blauwe hoodie met de tekst University Yale, een zwarte broek en witte sneakers. Weet of vermoed jij wie dit is? Neem dan contact met ons op! Bekijk ook de bewegende beelden onderaan deze pagina.

Contact

Geef je tip door via het tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Blijf je liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=dIYOrphajH4

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening