Direct naar de inhoud

Explosief beschadigt woning - Slachtveld - Tholen

Een woning met daarin een gezin met twee jonge kindjes aan het Slachtveld in Tholen is woensdagnacht 27 september 2023 beschadigd geraakt door een explosief. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie roept getuigen op zich te melden. De explosie vond rond 02.20 uur plaats. Door de klap raakten het rolluik en diverse ramen zwaar beschadigd, ook de gevel raakte ontzet.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Update 19 december:

In de uitzending van Opsporing Verzocht van 10 oktober 2023 vroeg de politie uw aandacht voor de aanslag op een gezinswoning in Tholen. Daar aan het Slachtveld was in de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 september rond 2.20 uur een explosief tot ontploffing gebracht. In de hoop het onderzoek een impuls te geven, is besloten om beelden van de dader vrij te geven.

De betreffende persoon droeg een donkerrode winterjas, een donkere broek en zwarte schoenen met witte zolen. 

Ruim vijf uur eerder, rond 21.00 uur op dinsdag de 26e, liepen twee mensen langs de later getroffen woning. Met hen zou de politie nog graag spreken. Herkent u zichzelf of een bekende, meld het a.u.b.

Bekijk de beelden hieronder uit de uitzending van Opsporing Verzocht.

Update 10 oktober 2023:

Het rechercheteam heeft beelden geanalyseerd en daarop is een Renault Clio te zien die die woensdagochtend vanaf het Slachtveld via het Bastion over de Ten Ankerweg reed. De recherche houdt er rekening mee dat in deze Clio de persoon of personen zitten, die vlak ervoor een explosief afstaken bij de gezinswoning aan het Slachtveld.   Geef  door als u een vermoeden heeft wie de bestuurder is.  Ook als u een vermoeden heeft wie er achter zit en wat het motief kan zijn. 

Verder zagen de rechercheurs op de beelden een blauwkleurige auto even eerder op de Ten Ankerweg rijden richting het getroffen huis.  De bestuurder van deze auto kan een getuige zijn, de politie wil hem / haar graag spreken. 

Woont u daar in de omgeving, stuur  dan alstublieft uw bewakingsbeelden van laten we zeggen tussen twee en drie uur ‘s nachts, dan kan de politie verder achter de dader of daders van deze ernstige intimidatie aan. Zulke beelden uploaden gaat heel makkelijk via onze site.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=3oIUDzjoahA