Direct naar de inhoud

Opnieuw aandacht voor vermissing en dood Johan de Waal

Op 9 januari 2012 raakte Johan de Waal uit Hardinxveld-Giessendam vermist. Zijn lichaam werd zo'n negen maanden later gevonden in het Kanaal van Steenenhoek, een paar kilometer van zijn woning . Johan de Waal (toen 54 jaar) bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Direct na zijn vermissing startte de politie een groot recherche-onderzoek, dat niet tot een oplossing van de zaak leidde. Het speciaal opgerichte Team Grootschalige Opsporing (TGO) werd na een aantal maanden afgebouwd: alle tips waren nagelopen, alle mogelijke getuigen waren gehoord, maar Johan de Waal bleef spoorloos.

Met de vondst van het stoffelijk overschot van Johan de Waal op 6 september 2012 kreeg het onderzoek een nieuwe impuls. Het onderzoek naar de vermissing van Johan de Waal was een moordonderzoek geworden. Het TGO kreeg een doorstart en de politie wist twee mannen aan te houden. Later besloot het Openbaar Ministerie dat beide mannen niet meer verdacht zijn en de aangehouden mannen werden in vrijheid gesteld. De dood van Johan de Waal blijft daardoor onopgelost. Tot op de dag van vandaag.

Nieuwsblad Het Kompas Hardinxveld-Giessendam.nl besteedde in 2012 al volop aandacht aan deze zaak. Het huis-aan-huisblad pakt de draad de komende tijd op. Wekelijks leest u in de krant en op www.hetkompashardinxveld-giessendam.nl een interview met mensen uit de directe omgeving van Johan de Waal. Klik om de artikelen te lezen van 23 november, 23 november23 november, 29 november, 6 december,  7 december, 13 december, 14 december, 20 december, 27 december, 3 januari, en 10 januari17 januari, 24 januari, 26 januari31 januari9 februari14 februari en 16 februari.

Al deze geïnterviewden hebben één ding gemeen: ze zouden graag zien dat deze zaak alsnog wordt opgelost . Want er is tenslotte een mens om het leven gebracht. Bij sommigen was Johan de Waal zeker niet geliefd, bij anderen juist wel. Voor deze laatste groep en voor Johan de Waal zelf trekt Nieuwsblad Het Kompas alles uit de kast om deze zaak toch nog op te lossen. Politie en Openbaar Ministerie sluiten hier graag bij aan.

Heeft u informatie die u nog niet eerder met de politie gedeeld heeft? Wilt u iets kwijt wat u (misschien jarenlang) voor u gehouden heeft? Mensen die het lastig vinden om informatie over een ernstig misdrijf door te geven aan de politie, kunnen contact opnemen met het Team Bijzondere Getuigen. De identiteit van de tipgever blijft dan anoniem voor de dader(s), maar een rechter ziet de doorgegeven informatie wel als bewijs.
Het Team Bijzondere Getuigen is bedoeld voor mensen die informatie hebben over ernstige misdrijven zoals moord, overvallen, terrorisme en witwassen. Kijk hier voor meer informatie over de mogelijkheden. Speciaal voor de coldcase over de dood van Johan de Waal kunnen tipgevers bellen met 06-20740912. Voor de gouden tip in deze zaak is een beloning van 15.000 euro beschikbaar. Helpt u mee om deze zaak alsnog op te lossen?