Direct naar de inhoud

Blog: Droom of bedrog?

blog droom of bedrog

Tijdens een prostitutiecontrole spreek ik inmiddels voor de derde keer met E. Ze werkt met haar vriend M. in de seksindustrie om samen een toekomst op te bouwen, zo heeft ze me al eerder verteld. Ze doet het werk geheel vrijwillig en is zeker geen slachtoffer van mensenhandel. Boos dat ze nu ook weer wordt. Waar bemoeien wij ons mee, het is haar leven en M. is haar droom. De liefde van haar leven.

Maar die grote liefde wordt op een dag wel aangehouden en we vragen E. om naar het politiebureau te komen. Mokkend en diep in haar jas gedoken treffen we haar aan in de wachtkamer. Kwaad en gefrustreerd gaat ze met ons in gesprek. Aan alles merken we dat het niet klopt wat ze vertelt. Ze heeft hulp nodig, maar het valt niet mee om haar vertrouwen te winnen. Als we E. confronteren met de waarheid, namelijk dat M. samenwoont met een andere vrouw en drie kleine kinderen heeft, kijkt ze ons vol ongeloof aan. Dan barst ze in tranen uit en rent de kamer uit. Overstuur treffen wij haar buiten aan. Met gierende uithalen vertelt ze dat ze een maand geleden abortus moest plegen van M. Zij was ervan overtuigd dat het zijn kindje was, maar volgens M. was dat niet duidelijk, want het kon ook van een klant zijn. Over zijn pasgeboren zoontje had hij haar niets verteld.

Ze vertelt verder. Hoe ze hem een jaar geleden had leren kennen. Ze was smoorverliefd geworden en had er alles voor over om hem aan haar te binden. Hij had haar verteld dat hij een huis voor hen had gevonden. Daar moest nog wel wat aan verbouwd worden: een nieuwe vloer en keuken erin, alles moest geschilderd en een tuin aangelegd. Meubels moesten er ook komen: een bank, tv, een bed een schilderij, stoelen, bestek, wasmachine, droger, en een grote Amerikaanse koelkast.

E. werkte zich een slag in de rondte. M. regelde alle zaken eromheen. Hij maakte de advertenties en bracht en haar naar klanten. Hij regelde en betaalde ook de hotelkamers. E. stond onder bewind en kon zelf geen creditcard aanschaffen. Ook kon ze het geld niet op haar rekening laten storten, want dan zou de bewindvoerder argwaan krijgen. Er was volgens M. minimaal 1000 euro per dag nodig om al die spullen te kunnen kopen.

Maar M. was niet snel tevreden. Behalve  een huis met inboedel, moest er ook een auto komen. En een caravan en een sloep met aanhanger.

E. kon nooit op vakantie. Zij was te druk met werken en dat deed ze dag en nacht. Wanneer ze te moe was of geen zin had hield M. haar voor dat ze dan haar bruiloft mis zou kunnen lopen en de huwelijksreis naar Disneyland, waar ze zo graag heen wilde.

Terwijl E. zich kapot werkt, woonde de andere vriendin in de inmiddels mooi verbouwde eengezinswoning met nieuwe vloeren en aangelegde tuin. De vrouw des huizes beheerde bovendien de seksadvertenties van E.  Zij bepaalde welke poses E. moest aannemen op de advertentiefoto’s en voor welk bedrag zij moest werken.

Als wij de woning van M. doorzoeken blijkt dat alle meubels aanwezig zijn waar E. zo hard voor heeft gewerkt. Van de koelkast, tv, het bed, de bank, het schilderij tot het bestek. Ook de parketvloer en de kleuren aan de muur komen overeen met de foto’s die M. aan E. heeft gestuurd om te laten zien hoe mooi hun liefdesnestje aan het worden is.  E. is nooit in het huis geweest. Hij had haar verteld dat hij na zijn scheiding bij zijn zieke moeder in huis verbleef.

We brengen E. onder in een schuilhuis ver weg van haar werkterrein. Ze krijgt daar eindelijk de juiste begeleiding. Haar droom, dat ze de liefde van haar leven heeft gevonden, is een nachtmerrie gebleken waar ze niet alleen uit kan komen. Haar verstandelijke beperkingen zitten E. in de weg en om hulp vragen durfde zij niet. Tijdens de rechtszitting bedankt ze ons dat we hadden volgehouden om haar te benaderen.

M. krijgt 3 jaar onvoorwaardelijk en zijn vrouw een hoge taakstraf. E. krijgt een aanzienlijke som smartengeld. Ze kan nu naar Florida met haar ouders en haar broertje. Haar lang gekoesterde droom om naar Disneyland te kunnen komt eindelijk uit. En dit keer is het geen bedrog.

Reageren

Reageren op dit politieverhaal? Vul het reactieformulier hieronder in. De reactie gaat naar de auteur, die eventueel contact opneemt.

  • Stap 1Invoeren(huidige stap)
  • Stap 2Controleren
  • Stap 3Verzenden

Stap 1: Invoeren

Jouw reactie
# tekens resterend